Wes Anderson, de Ian Nathan
9Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Hi ha directors amb un segell característic; els formidables diàlegs de Tarantino, els personatges excèntrics de Tim Burton, l’obsessiva perfecció de Kubrick. Podríem també afegir a Wes Anderson, potser sigui l’ambient i aroma de nostàlgia que envolten les seves històries, la delicada paleta de colors, la cura de l’enquadrament o el passat dels personatges. La suma d’aquests elements són ràpidament identificables en veure qualsevol de les seves pel·lícules. El prestigiós crític Ian Nathan ens convida a gaudir de l’increïble univers d’un dels grans cineastes dels últims temps.

Wes Anderson Ian Nathan

Wes Anderson fa 25 anys de carrera que filma algunes de les pel·lícules més entranyables d’aquestes últimes dècades. El seu cinema personal, lluny dels estereotips de Hollywood, relata històries de personatges descol·locats i perduts que busquen trobar el seu lloc al món, sobreviure en una societat d’interessos i valors moltes vegades radicalment distants. El destacat crític de cinema Ian Nathan ens ofereix un deliciós passeig per la carrera d’aquest gran director, fruit d’un treball complet de recopilació d’entrevistes i d’infinitat de dades i detalls que, juntament amb la seva meravellosa edició, plena de fotografies, converteix aquest volum espectacular en un imprescindible per a incondicionals i amants del cinema.

Aquest llibre s’organitza de manera cronològica, analitzant totes les seves creacions des de l’òpera prima Bottle Rocket (1996) a la recent estrenada La crònica francesa (2021). Aquest recorregut es complementa amb apartats temàtics que repassen els actors més icònics, llistes de motius visuals, la composició de plànols o referències d‟influències del director que es converteixen en interessants ruptures que enriqueixen i fan reposar d’una possible monotonia de l’estructura temporal del relat. L’element central, com cal esperar en aquest repàs filmogràfic, és l’aclamat director, però cal destacar que la mirada d’Ian Nathan busca sempre ressaltar la personalitat i la biografia de Wes Anderson, la persona que va néixer a Houston el 1969 i que des de petit somiava amb el món del cel·luloide. Aquest home que segueix amb la mateixa il·lusió i que va plasmant obra darrere d’obra gran part d’aquest bagatge vital ple de vivències familiars i personals, somnis, pors o records. En un cinema d’autor com és seu és imprescindible posar en context el director per poder arribar a entendre les seves pel·lícules en tota la seva complexitat.

Wes Anderson Ian Nathan

Totes les obres de Wes Anderson són una obra de precisió delicada on posa en escena uns elements visuals i narratius molt característics que les fan reconeixibles. Tot i la diferència dels seus projectes, el resultat té un segell fàcilment identificable que fa les delícies de la seva legió de seguidors i que de vegades són el blanc perfecte dels seus detractors. Un director fidel al seu estil que evoluciona sense deixar de banda la seva essència. Unes propostes que semblen romandre en un espai-temps passat i nostàlgic on l’espectador se sent còmode i predisposat a gaudir-ne. I és que tots podem tenir alguna de les seves pel·lícules entre les nostres preferides. El fantàstic senyor Fox, Moonrise Kingdom o El gran hotel Budapest poden ser les més aclamades entre crítica i públic. L’elecció és molt personal però el que sí que és una evidència és que totes elles envelleixen meravellosament bé.

Wes Anderson Ian Nathan

La lectura convida a tornar a visionar qualsevol de les seves propostes i eleven aquest agradable record emmagatzemat a la nostra memòria. Cal posar en valor la meravellosa i cuidada edició de Libros Cúpula. El format triat per a aquesta posada en escena és pràcticament perfecte. Un bon material escrit ha d’estar acompanyat d’un bonic continent i la veritat és que ho han tornat a fer. Igual que els volums anteriors de Tim Burton o Els Germans Coen, les fotografies increïbles inunden les pàgines i amenitzen la lectura d’uns grans cineastes que gràcies al poder de les seves imatges han pogut conquerir milions de cinèfils. I per si això fos poc, celebrem l’elecció per part de Ian Nathan de Quentin Tarantino com a nou eix central dels seus escrits i la imminent publicació de Libros Cúpula de la dita obra.Ian Nathan
Ha estat guionista, productor, presentador i editor més de vint anys. Té la sort de recórrer el món entrevistant a bons i als millors: ha vist treballar a Steven Spielberg, ha compartit un gelat amb Peter Jackson i un munt d’orcos, ha convidat a esmorzar a Sigourney Weaver i ha pogut abraçar a Oliver Stone i Kate Winslet. És autor, entre d’altres, de llibres de pel·lícules d’Alien (Minotauro, 2012), Tim Burton (Libros Cúpula, 2016) o Los Hermanos Coen (Libros Cúpula, 2017).

Editorial: Libros Cúpula
ISBN: 9788448027940
Número de pàgines: 176
Traducció: Rocio Valero Lucas
Preu: 29.95 €


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X