El Festival Nits de cinema oriental de Vic s’encamina a la celebració de la seva 19a edició, que tindrà lloc del 19 al 24 de juliol i que ha presentat la imatge d’aquest any juntament amb alguns dels títols que formaran part de la seva secció oficial.

A la roda de premsa, celebrada a l’Espai ETC de Vic, han intervingut Bet Piella, regidora de Promoció econòmica, Comerç i Cultura de l’Ajuntament de Vic, Quim Crusellas i Domingo López, director i programador del certamen, respectivament. En les seves intervencions s’ha mostrat la imatge del FesNits 2022, protagonitzada enguany pel Fu —tigre en cantonès— i s’han avançat cinc dels títols que formaran part de la selecció cinematogràfica d’enguany, entre els quals hi ha el film inaugural. També s’ha destacat la previsible tornada als aforaments complets, després de dos anys de restriccions.

A les dues darreres edicions del FesNits, marcades per la pandèmia i l’aplicació de la normativa Covid, la imatge va girar entorn dels equilibrismes i la remuntada, amb un gat fent malabarismes el 2020 i una carpa anant a contracorrent el 2021. Per aquesta 19a edició, es presenta una imatge inspirada en una de les tradicions més esteses al sud-est asiàtic: la dansa del lleó, però fent un petit “gir argumental” i aprofitant que aquest és l’any del tigre. Fu (虎), tigre en cantonès, és un personatge apassionat i curiós, amb ganes de festa després d’un període complicat per a tothom. La imatge és obra de l’il·lustrador Xevi Domínguez, Xevidom, i del dissenyador Jordi Farrés de l’estudi Partee.

El film de Hong Kong Anita inaugurarà el Fesnits2022

El Festival ha avançat les primeres pel·lícules seleccionades per a la 19a edició, que es podran veure entre el 19 i el 24 de juliol a Vic. Totes elles son premières de diferents procedències. Entre elles l’encarregada d’obrir el festival. És Anita, de Longman Leung. L’esperada obra biogràfica d’Anita Mui, estrella del cantopop (pop cantonès) i mítica actriu dels anys daurats del cinema de Hong Kong.

Anita

Es tracta d’un relat vívid i ple de nostàlgia que narra la seva vida des que va debutar com a intèrpret infantil fins a convertir-se en una de les icones de la cultura contemporània cantonesa. Anita és un dels grans títols del cinema de Hong Kong de l’any, amb dotze nominacions als premis de l’Acadèmia de Cinema del país. El festival també projectarà dues pel·lícules d’Anita Mui en sessions de retrospectiva amb còpies restaurades, una d’elles dins el programa del Més Nits!

Altres títols confirmats

La comèdia japonesa Jungretsuger, el drama xinès The Coffin Painter, el coming-of-age indi Dostojee, i la cinta d’acció indonèsia Preman, són els primers títols confirmats de la secció oficial.

JUNGRETSUGER

Els membres del grup de cançó melòdica Junretsu viatgen per tot el Japó, cantant als banys públics amb un èxit aclaparador entre les dones de mitjana edat. En realitat, però, aquestes estrelles passades de moda són els herois Junretsuger, que lluiten secretament contra el mal per protegir la pau de les cases de banys i els seus polits usuaris.

Junretsuger

La saga Super Sentai s’enriqueix amb una nova història i nous personatges en aquesta paròdia tokusatsu, una superproducció irresistible, amb l’argument més absurd possible, uns protagonistes candorosos, una malvada amb un objectiu ridícul, uns efectes especials xulíssims i un repertori de cançons que farà les delícies de tots els frik… els il·lustrats cinèfils. I sí, podeu venir disfressats.

THE COFFIN PAINTER

Jia, un pintor de taüts que va perdre el seu fill en un tràgic succés i la Seven, una adolescent que fuig dels creditors amb la seva mare, es coneixen a la ciutat on acaben d’arribar. Entre ells naixerà una sincera i lluminosa amistat malgrat que el passat obstinat és difícil d’esborrar.

The coffin painter

Aquest retrat de la solitud en un món desdibuixat, indiferent al dolor, es recolza en una simbologia poètica per reflectir les actituds cap a la vida i la mort. El to aspre i ombrívol de la pel·lícula ens ajuda a sentir les pors i esperances dels personatges, que es comprenen i es curen els uns als altres amb la seva sensibilitat i bondat.

DOSTOJEE

Oest de Bengala, 1992. Dos nens de vuit anys viuen amb les seves famílies en un petit poble rural, enmig d’un clima d’intolerància religiosa que s’estén ràpidament. Aquests dos amics fan volar estels, fan campana a l’escola per anar al parc d’atraccions, van a pescar i, sobretot, esperen amb delit l’estrena de Deewaar, la nova pel·lícula de l’estrella Amitabh Bachchan.

Dostojee

Dostojee està rodada amb llum natural, tan natural com la petita gran història que explica: l’amistat de dos nens i la seva empatia cap als altres com a baluard contra el fanatisme. Un film humanista, elegant i punyent.

PREMAN

Sandi és un pinxo sord obligat a treballar amb una banda criminal per poder sobreviure juntament amb la seva dona i el seu fill petit. Un dia, el nen és testimoni d’un assassinat comès per un altre membre de la banda i aleshores han de fugir. La persecució, com se sol dir, serà implacable.

Preman

Preman és una història d’amor paternal en un ambient marcat per la pobresa i la delinqüència. Aquest nucli emocional es combina amb elements de realisme màgic i crítica social i desemboca en una espiral de violència. El debutant Zaini també aborda els problemes que pateixen les persones sordes, el pes del passat a través dels dimonis interns i la connexió del crim organitzat amb la policia.

Ben aviat s’anunciaran moltes altres novetats sobre aquesta edició 2022 del Festival Nits que podeu seguir a través de la seva web oficial: https://cinemaoriental.com/

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X