"El invencible" de Stanislaw Lem
9Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

En el llunyà i deshabitat planeta Regis III, es troba encallada El Còndor, una enorme nau espacial de la qual s’ha perdut el contacte. La seva bessona, l’Invencible, arriba a la seva recerca per esbrinar què ha passat i procedir al seu rescat. Aquest és el punt de partida d’una gran novel·la del mestre Lem que va ser pionera en el seu moment i segueix sent reveladora avui dia. Prepareu-vos per l’al·lucinant viatge a un inquietant univers.

L’Invencible aterra a Regis III intentant localitzar el Còndor, la seva nau bessona de la qual no hi ha senyals i fa témer el pitjor. L’astronavegador Horpach, líder de l’expedició, atorgarà a Rohan, el seu segon a bord, el lideratge de la missió de rescat. La troballa de la tripulació desapareguda, commocionarà a tots i desencadenarà una sèrie d’interrogants que hauran de resoldre per arribar a comprendre què va poder passar per provocar l’horror i el desastre que es va produir en aquells que van aconseguir sobreviure i en els que no van tenir tanta sort. Un misteri on l’inhòspit planeta anirà convertint-se en un estrany lloc que sembla desafiar l’ésser humà i a totes les lleis amb les que ens regim.

El invencible Stanislaw Lem

En aquesta ocasió, Stanislaw Lem, ens proposa un nou repte literari on la intel·ligència artificial evoluciona a uns nivells mai abans vistos i l’ésser humà intenta donar resposta a un cúmul de qüestions que fan trontollar els fonaments en els quals basem el nostre coneixement. El mestre polonès desenvolupa conceptes tecnològics de l’època, que a dia d’avui segueixen en vigència i continuen sent futuristes en un demà que ell va imaginar. Ho torna a fer! Com en cada llibre de la seva extensa obra, aconsegueix portar al lector a un lloc diferent, un espai on la ciència i el coneixement cobren una rellevància vital i és capaç de transmetre’ns aquest imaginari a través del llenguatge. Com artesà que coneix bé el seu ofici i que sap millor que ningú com treballar amb les lletres i el poder de la paraula, elabora estructures meravelloses que donen paràgrafs i capítols admirables.

La narració parteix d’un enigma, d’alguna cosa que necessita ser descobert i que precisa d’una investigació. Aquest complex procés de petits descobriments i nous dubtes és un recurs que utilitza perfectament per crear una atmosfera de suspens en el relat i de desesperació en els personatges. Els protagonistes Rohan i Horpach evolucionaran i respondran de manera molt diversa als secrets que aniran apareixent, deixant veure la veritable naturalesa humana i aflorant els instints de supervivència més primaris.

El invencible Stanislaw Lem

Les seves descripcions són pura delícia, creen una lectura que activa tots els sentits. Destaca el primer capítol on sentim L’invencible com un ésser amb vida pròpia que anem coneixent a través de detalls i que recorda el recordat inici de la pel·lícula Alien: el vuitè passatger (1979). I és que té un llenguatge complex i sensorial amb moltes similituds al cinematogràfic. Dues de les seves obres han estat portades a la gran pantalla amb gran èxit, Solaris (1972) i El congrés (2013). L’actual estrena de Dune (2021), porta a imaginar què pogués passar si s’apostés per portar aquest relat al 7è art.

Poc més es pot afegir d’un dels escriptors més importants de segle XX de la literatura de ciència ficció. Un llibre que està a l’altura de la seva extensa obra i que novament Impedimenta edita de manera exquisida. Una tasca que s’agraeix i que ret homenatge aquest 2021 al centenari del seu naixement.Stanislaw Lem (Lvov, 1921- Cracòvia, 2006)
Va estudiar a la seva Polònia natal Medicina i va lluitar com a membre de la resistència durant l'ocupació alemanya. La seva primera obra L'Hospital de la transfiguració va tenir problemes amb la censura comunista. El seu gran èxit va arribar amb Los astronautas (1951). A partir d'aquest moment es va centrar amb el gènere de la ciència ficció. Destaquen obres com: La investigación (1959), Solaris (1961), Congreso de futurologia (1971) o Vacío perfecto (1971). Va ser membre honorari de la SFWA (Associació Americana d'Escriptors de Ciència Ficció) de la qual va ser expulsat el 1976 després de declarar que la ciència ficció dels Estats Units era de baixa qualitat.

Editorial: Impedimenta
ISBN: 978-84-17553-93-7
Número de pàgines: 264
Traducció: Abel Murcia y Katarzyna Mołoniewicz
Preu: 22.50 €


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies