Segona jornada del Festival amb una proposta galesa “The feast” on es critica, de manera sagnant, el capitalisme i l’ús i abús de la terra i una altra de rusa, “The execution”, un thriller noir amb una trama que requereix tota l’atenció per part dels espectadors i que els amants dels “serials killers” no es poden perdre.

THE FEAST (GWLEDD) de LEE HAVEN JONES

Una família adinerada es reuneix a la seva sumptuosa casa a les muntanyes de Gal·les amb un home de negocis local i un agricultor veí que han d’assegurar un tracte comercial. Quan una misteriosa jove arriba per exercir de cambrera, les creences de la família es veuen desafiades, mentre la inquietant presència d’ella fa trontollar les seves vides, lentament i deliberada, i amb aterridores conseqüències.

La galesa “The Feast (Glwedd)” de Lee Haven Jones és una pel·lícula tensa i lenta. Tensa a nivell sexual, de personatges, de la trama… una tensió que és nota des del primer minut i que incomoda. Amb tot la seva trama, on és fàcilment detectable la crítica al capitalisme i el retorn a la terra de la manera més respectuosa possible, és tediosa primer per la lentitud amb que evoluciona i segon per uns personatges als que costa d’ubicar, sobretot els de la família que acull el banquet.

Plena de simbolismes, quan esclata un ja porta molts minuts de metratge i se està massa cansant per acabar gaudint d’ella.

THE EXECUTION de LADO KVATANIYA

“The Execution” s’inspira en el cas real d’un assassí que, en plena era soviètica, va aconseguir esmunyir-se de la policia al llarg d’una dècada. El seu director ha dirigit diversos curts i videoclips, que han participat en una vintena de festivals. Va obtenir el Young Director Award i acumula una exitosa experiència en publicitat. “The Execution” és la seva primera pel·lícula i és impressionant de la manera que debuta.

Durant anys, les forces policials russes han intentat detenir l’assassí en sèrie més intel·ligent i buscat del país. Però fins i tot quan l’atrapen, ningú no pot demostrar la seva culpabilitat. A mesura que s’intensifica la persecució, la investigació es torna cada cop més personal entre el detectiu i el sospitós. 

També a foc lent es cuina la russa “The execution”. Un thriller ambientat en l’antiga Unió Soviètica que necessita de tota l’atenció de l’espectador per no perdre’s en la galeria de personatges sòrdids i corruptes, falsos culpables, i amb els salts temporals de la trama i, confiar cegament, que al final tot lligarà com un espera.. i sí, lliga tot. Un film d’aquells que no et pots perdre no només si et fascinen els “serials killers”, sinó que et facin ballar el cap amb una gran trama on res és tan fàcil com podries pensar en un inici.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies