aaa+ 2017 new fashion cheap replica watches review outlet uk.
enjoy the best price buy swiss fake chopard at low 30 - 40% discount price.
we have all the fake patek philippe.
enjoy the replikas izle brand and low price.

Tan ràpida ha estat aquesta 71 edició – amb 5 dies per veure la selecció més dos de recuperació – que quan la premsa estava encara veient les dues últimes a Competició per l’Ós d’Or s’anunciava el palmarès. Divendres hem pogut gaudir de dos documentals ben diferents – el llargmetratge més llarg de la Secció oficial amb els seus 217 minuts i una cinta de Netflix que barreja el documental i la ficció.

Wheel of Fortune and Fantasy’

Dijous la Berlinale cedia espai a un jove realitzador japonès que comença a fer-se un nom en els festivals. Després d’haver presentat els seus primers llargs en una setmana de cinema japonès a Alemanya, Ryusuke Hamaguchi es va donar a conèixer entre la crítica al aconseguir una menció al Festival de Locarno de 2015 amb el seu llargmetratge ‘Happy Hour‘. Això li va valer concursar per la Palma d’Or de Canes fa tres anys. Ara debuta a Berlín amb aquest tríptic que intenta conèixer a l’altre.

Wheel of Fortune and Fantasy Ryûsuke Hamaguchi

De les tres històries, la primera m’ha arribat menys. En un llarg viatge en taxi, una dona jove li explica a una altra que ha conegut a un home especial. El que ella no espera és que aquest home hagi estat la parella de la seva amiga – segons elles la seva millor amiga. La narració de la primera cita provoca una rebolcada emocional en l’oient. La segona història gira al voltant de la trampa sexual que tendeix una estudiant madura a un professor. Destaca l’escena al despatx universitari. En l’última història, veiem una dona que torna a el poble de la seva infantesa per intentar connectar amb el seu primer amor. Assistim a un joc d’identitats. Curiosament, aquest jove director vol posar a les dones en el centre del seu llargmetratge.

Ballad of a White Cow’

El fet que l’any passat una cinta iraniana crítica amb la pena de mort s’endugués l’Ós d’Or complicava les possibilitats de nou film sobre la pena capital a l’Iran. Codirigida per Bethash Sanaeeh amb l’actriu Maryam Moghaddam, aquest film s’obre amb una cita de l’Alcorà sobre una vaca blanca. Després de la cita, una escena minimalista a la presó on va ser executat per assassinat el marit de Mina, la dona a la qual dóna vida la codirectora.

Ballad of a White Cow

Treballadora en una embotelladora de llet, Mina es queda sola amb una filla muda amant del cinema. Mina menteix a la seva filla sobre la desaparició del seu pare. Un any més tard, apareix el veritable culpable de l’assassinat. Mina es llança a una batalla perquè la justícia reconegui el seu error, mentre truca a la seva porta un suposat amic del seu marit que li devia diners. Assetjada per una societat que no permet que les dones visquin soles, per Mina aquest home és el seu salvador. Però l’home tampoc li ha dit la veritat.

Aquesta mentida s’uneix a les dificultats imposades per la societat al camí de Mina. Filmada amb naturalisme, hi ha moments en què la història coqueteja amb el telefilm, però tots dos directors aconsegueixen retenir-la.

Mr Bachmann and his class’

Bell retrat d’una classe integradora en una ciutat industrial alemanya. No he pogut evitar recordar aquella Palma d’Or, de ‘La Clase‘ de Laurent Cantet. Però mentre el francès retratava una escola rural, l’alemanya Maria Speth s’ha acostat a una escola del cor industrial alemany. Durant un any ens mantenim en una aula preparatòria a la secundària, una classe plena de filles i fills de treballadors arribats de diverses parts d’Europa. Guiats per un professor – el senyor Bachmann del títol – que educa amb mètodes especials.

Mr Bachmann and his class

Alguns dels alumnes acaben d’arribar de Bulgària o Sicília, i han d’aprendre alemany a més d’estudiar el currículum comú. Altres pertanyen a la segona generació d’emigrant, fills de turcs o ucraïnesos, que segueixen veient altres costums a casa seva. Els tercers són germans. Tots reben la major part de les seves classes de la mà d’un antic psicòleg ficat a professor tot i odiar la institució. Un educador que utilitza la música per ensenyar respecte i que busca que fins i tot els nous puguin arribar a l’institut. Entre les classes, els escolars i nosaltres coneixerem la fosca història de la vila que va acollir fabriques amb esclaus durant el nazisme o com van arribar els turcs.

T’enamores de l’ensenyant i dels escolars. Inspiradors aquest tipus d’educadors. Cinta necessària en una Alemanya que pateix l’auge del neonazisme. Em pregunto si les tres hores i vint minuts que dura la cinta no pot dificultar la seva distribució.

Una película de policías’

El 2014, el mexicà Alonso Ruizpalacios es va alçar amb el premi a millor primera pel·lícula amb ‘Güeros‘. Des de llavors no ha faltat a la seva cita amb la Berlinale. Fa tres anys va estrenar a la Competició màxima el seu segon llargmetratge, ‘Museo‘. I aquesta edició ha repetit a la recerca de l’Ós d’Or amb aquest híbrid entre documental i ficció.

Una película de policías Alonso Ruizpalacios

En una primera escena plena de tensió, coneixem a la policia Teresa. Mentre a la ràdio del cotxe policial sentim trucades de tota mena d’incidents, ella es dirigeix a atendre una emergència en un carreró fosc. L’espectador es tem el pitjor. Però l’escena acaba amb un gir inesperat. Un dels diversos sorprenents que té la pel·lícula. Teresa, al costat de Montoya, van conformar la patrulla de l’amor i aquesta és la seva història però no només. És una pel·lícula produïda per Netflix, però sota la pàtina aparent d’un thriller policial, Ruizpalacios ha construït un documental sobre una institució – la policia – i una societat que s’enfonsa. Juga amb els gèneres, amb actors que parlen a la càmera, càmera moguda amb l’agilitat de les pel·lícules policials, utilització dels mòbils,… una alenada d’aire fresc.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X