RELIC

Avui començavem el dia directament a la Secció Oficial Competició, on es presentava la primera pel.lícula de Natalie Erika James que després d’anys fent curtmetratges per fi s’ha decidit a fer el salt al llarg. I el seu debut té prou elements prometedors.

A “Relic” ens presenta la Kay (Emily Mortimer), una dona que viatja a la casa familiar acompanyada de la seva filla Sam (Bella Heathcote) després de rebre la noticia que la seva mare (Robyn Nevin) ha desaparegut. Quan l’Edna reapareix ho fa amb un comportament extrany i la seva filla i néta comencen a sentir que hi ha una presència extranya a la casa.

Relic Natalie Erika James

Segurament “Relic” arribava a Sitges amb massa expectatives, comparacions i prejudicis que han acabat desembocant en una gran divisió d’opinions, segons el que cadascú esperés trobar-hi.

Nosaltres hi hem trobat una cinta de terror que es pren el seu temps per construir una història amb interessants ramificacions i que a l’últim terç es desboca en el tram més directament inquietant per culminar amb un final que, sí, se la juga, i que resulta a la vegada xocant i simbòlicament coherent amb el que ens proposava la directora.

Relic” se serveix de tres bones actrius i la pericia de Natalie Erika James per mesclar el terror amb les relacions materno-filials, els xocs intergeneracionals, la dicotomia entre allò que ens ve donat (la casa, la familia) i allò que anhelem fer amb la nostra vida. La pel.lícula només haurà satisfet en el darrer terç els que volien una bona dosi d’ensurts matiners. I en canvi ha satisfet els qui fins i tot en les històries de por volen trobar-ho quelcom més proper, més relacionat amb aquelles coses de la vida que no per realistes deixen de ser també aterradores.

THE BANISHING

I d’una casa encantada a una altra. A la secció Panorama fantàstic, Christopher Smith presentava la seva pel.lícula inspirada en la llegenda d’una de les cases maleïdes més cèlebres d’Anglaterra. “The Banishing” ens trasllada als anys 30, quan un jove reverend es trasllada amb la seva esposa i la filla d’aquesta a la casa.

The Banishing Christopher Smith

Precisament quan la Marianne (Jessica Brown Findlay) veu amb frustració com les creences religioses del seu marit (John Heffernan) l’impedeixen tenir una relació de parella normal, un esperit venjatiu comença a assetjar la seva filla.

Tot i el que podien prometre la sinòpsi i els films anteriors del director, “The Banishing” ho deixa en expectatives frustrades. El resultat és una pel.lícula que no acaba d’aportar res de nou, que tot i algun petit ensurt és mou amb recursos força tòpics i que no s’acaba d’atrevir a explotar el potencial que tenia entre mans amb l’època en que s’ambienta, la tensió entre el matrimoni protagonista i l’enfrontada presència de fervor religiosa i màgia negra a la trama.

THE SHOW

I per la nit tocava el torn d’endinsar-se en el colorit i boig món d’Alan Moore autor d’aquest “The Show” que dirigeix Mitch Jenkins.

The Show Alan Moore

A “The Show“, Fletcher Dennis (Tom Burke), un investigador de múltiples identitats, reb l’encarrec per part d’un misteriós home de recuperar una joia en forma de creu que li diu que pertany a la seva familia i ha estat robada. La missió portarà a Fletcher a endinsar-se en uns baixos fons plens de curiosos personatges, vampirs, dones fatals i gàngsters vudú.

Pel que és el seu primer guió per un llargmetratge, Alan Moore ens trasllada al seu Northampton natal per plantejar-nos un descens als inferns que té molt de cinema negre però amb una volta de surrealisme i colorida bogería.

The Show Alan Moore

L’espectacle que sorgeix d’una de les ments més creatives de la cultura popular és una aventura imaginativa, plena d’idees esbojarrades, comicitat i misteri, personatges intrigants, un laberint de realitat i fantasia disfrutable de principi a final.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X