LUPIN III: THE FIRST

Si al 2014 es presentava a Sitges una cinta d’acció real sobre el personatge de Lupin III (nét del cèlebre lladre Arsène Lupin), aquest 2020 li tocava el torn a la versió animada, una de les cintes més esperades de la secció Anima’t d’enguany.

A “Lupin III: The first” el descarat lladre perseguirà l’únic tresor que el seu avi no va aconseguir robar, el Diari Bresson. Un llibre que només es pot obrir amb un complicat mecanisme i que, diu la llegenda, proporcionarà una inmensa fortuna a qui ho aconsegueixi.

Lupin III: The first Takashi Yamazaki

Apart dels seus habituals col.laboradors, Lupin III compartirà la seva aventura amb la Leticia, una jove apassionada de l’arquelogia que també té un lligam especial amb el misteriós llibre.

Escrita i dirigida per Takashi Yamazaki, “Lupin III: The first” és la primera en 3D CGI d’una saga d’adaptacions que es remonten als anys 70. Una posada al dia amb una imatge espectacular al servei d’una aventura trepidant i divertida que fa les delicies de tots els públics.

RENT-A-PAL

Vista a Noves Visions, “Rent-a-pal” és l’opera prima del director de fotografia Jon Stevenson. La pel.lícula ens presenta en David (Brian Landis Folkins) un home que viu al sòtan de casa de sa mare, malalta de demència, a la que passa els dies cuidant. Intentant vèncer la soledat, s’incriu a un servei de cites per vídeo, en el que després de grabar un missatge presentant-se intentaran trobar-li parella. Però aquesta mai no arriba i mentrestant en David troba una cinta vhs on un home carismàtic, l’Andy (Wil Wheaton), li parla com si realment l’entengués i volgués ser el seu amic.

Rent-A-Pal Jon Stevenson

En temps de Tinder i xarxes socials, el fet que Jon Stevenson hagi decidit ambientar aquest drama sobre la soledat als anys 90, li dóna un decisivament interessant punt retro. Tot i introduir-hi alguna nota d’humor, la història que ens explica “Rent-a-pal” és profundament trista, la d’un home que viu ofegat per una realitat de la que sembla poc probable que pugui escapar. I és clau en la conexió que hi estableix l’espectador el gran treball del protagonista i com el realitzador el segueix amb una càmera decidida a retratar-nos el seu univers perdedor. A més del contrapunt de la rèplica que li dóna Wil Wheaton, qui se suposa que és una llum d’esperança per David però tampoc no deixa de ser una falsedat encapsulada en una pantalla de televisor.

BOYS FROM COUNTY HELL

La Secció Panorama Fantàstic presentava la segona pel.lícula de Chris Baugh, després de “Bad day for the cut” (2017). En aquesta ocasió ens trasllada a un poblet d’Irlanda on no passa pràcticament res, excepte quan els seus habitants aprofiten per enfotre-se’n dels pocs turistes que hi arriben cridats per la llegenda de que Bram Stoker va passar un dia per allà.

Boys from County Hell Chris Baugh

Al poble hi viuen dos amics: l’Eugene (Jack Rowan) que es resisteix a treballar amb son pare (Nigel O’Neill), un operari d’obres que té encarregada la construcció d’una variant de la carretera que els habitants del lloc no veuen amb bons ulls, i el William (Fra Fee), que cansat de passar els dies poc més que bevent cervesa al pub està disposat a deixar l’amic i la nòvia (Louisa Harland) per anar-se’n a viure a Australia. Però tot canviarà per ells quan una nit, per accident, desperten un vampir àvid de sang que estava enterrat sota una pila de pedres.

Boys from County Hell Chris Baugh

Boys from County Hell” es basa en un curt que el mateix Chris Baugh havia escrit i dirigit al 2013. Ara en versió llargmetratge, té alguns altibaixos però en conjunt li queda un film que de manera original i entretinguda combina tocs d’humor i moments divertits, les idiosincràcies de la Irlanda rural, el xoc de la modernitat en forma d’una carretera que es pot emportar per endavant les tradicions del poble i un final amb una de les maneres més boges d’acabar amb un vampir mai vistes al cine.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X