Avui hem passat de riure amb el surrealisme de “Mandíbules” a fer-ho amb el vampirisme comunista de “Comrade Drakulich” i després passar por amb una presència malèfica que assetja una família a “The dark and the wicked”. És el que té el festival de Sitges que sempre pots trobar una mica de tot.

Mandibules

Quan dos amics ingenus, el Jean-Gab i el Manu, troben una mosca gegant atrapada al maleter d’un automòbil, decideixen entrenar-la amb l’esperança de guanyar molts diners. Primer va ser una roda (“Rubber”), després una jaqueta (“La chaqueta de piel de ciervo”), i ara és un moscot enorme; de la ment del geni Quentin Dupieux arriba una altra joia amb un inesperat protagonista.

Mandíbules

Quentin Dupieux és el rei del surrealisme i de l’humor absurd. Només ell podria fer una pel·lícula amb una parella d’amics que sembla treta de “Dos tontos muy tontos” i una mosca d’una mida desproporcionada amb tota la naturalitat del món, com si trobar-me un insecte com aquell en el maleter del cotxe fos el més normal i entrenar-lo per dur-te objectes, encara més i que tot plegat funcioni i mantingui al públic enganxat al que podria ser (i de fet, és) una tonteria.

Però no és només la premissa inicial la que és curiosa, també ho són la galeria de personatges on cal esmentar Adele Exarchopoulos, la reina (del crit) en aquesta pel·lícula que, en el fons és una oda a l’amistat encarnada per aquests dos homes interpretats per Grégoire Ludig i David Marsais . I dit això només podem afegir: “Torooooo” .

Comrade Drakulich (Drakulics Elvtárs)

En plena Guerra Freda, Hongria organitza una campanya de donació de sang per al Vietnam, que està en guerra amb els Estats Units. Un dels convidats d’honor és un vampir. Una parella jove que treballa per a la policia secreta ha de monitoritzar el nouvingut i esbrinar el secret de la seva eterna joventut. Quan es desencadena un triangle amorós, els protagonistes hauran d’escollir entre l’amor, la sang… i el comunisme.

Comrade Drakulich (Drakulics Elvtárs)

Comrade Drakulich” comença bé, té gràcia amb les seves bones dosis de mala baba i d’ironia. Els seus millors moments es produeixen quan es deixa anar i es posa gamberra però perd el ritme al llarg del metratge, es posa seriosa, romàntica i centrant-se massa en el triangle amorós. Podria haver estat molt millor, més divertida, com els 20 minuts inicials prometien, però amb tot és una opció entretinguda amb la que hem passat una bona estona a la sala Tramuntana, des de les primeres fileres on estem confinats els acreditats de premsa, amb mascareta i el perill de torticolis permanent.

The Dark & The Wicked

En una granja aïllada, un home està exhalant els seus últims sospirs. Els seus fills arriben al lloc disposats a acomiadar-se’n, però aviat s’adonen que la inquietant actitud de la mare va més enllà de la tristesa. El que en un principi havia de ser un ritual a l’entorn de la pèrdua i el record, es converteix en una cosa terrorífica. Bryan Bertino, que va sorprendre propis i estranys amb “The Strangers”, presenta una obra sobre com pot haver-hi coses pitjors que la mort.

The Dark and The Wicked” fa susto, no es pot negar. D’aquelles en què un va pensant: “No vagis”, “no entris”, “no obris”, “no surtís”, “no obris la llum”, “no la tanquis”, “collons, jo allà no m’hi quedo”. Però malgrat funcionar en aquest aspecte també és cert que trepitja terrenys coneguts sobretot pels fans del gènere de possessions demoníaques i que en l’ànsia d’embolicar la troca hi ha alguna moment que un es perd en la desfilada de personatges que són però no són.

Ben interpretada per Marin Ireland i Michael Abbott, Jr. com els torturats fills destacar la inquietant mare (Julie Oliver-Touchstone), a qui, personalment, li hagués donat més protagonisme perquè els seus moments inicials són el que acollona més de tota la pel·lícula.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X