Amb la gala d’entrega de premis s’ha posat el punt i final a aquesta particular edició del Festival de cinema de San Sebastián. Una edició, la 68, que tots els presents recordarem per les mascaretes que hem hagut de portar en totes les projeccions, per les crides a seguir la senyaletica i a sortir ordenadament de la sala, per les inclemencies del temps donostiarra que per poc se’ns emporten volant l’últim dia i, sobretot, per l’agraïts que estem del bon saber fer de l’equip d’aquest certamen que ha aconseguit que enmig dels temps incerts que vivim, haguem pogut tornar a un festival de cine a gaudir de les pel.lícules a les sales i a retrobar-nos amb els amics i professionals del gremi aquest any també.

Però no només pel context del Covid-19 serà recordada aquesta edició, sino també perquè hi hagut una pel.lícula, “Beginning” de Dea Kulumbegashvili que ha estat guardonada amb 4 premis grossos pel jurat presidit per Luca Guadagnino.

Dea Kulumbegashvili Festival San Sebastian

La Conxa d’Or a la Millor Pel.lícula, la Conxa de Plata a la Millor Direcció i el Premi del Jurat al Millor guió han anat a mans de la realitzadora georgiana Dea Kulumbegashvili. Tripleta a la que s’ha sumat el guardó a la Millor actriu per a Ia Sukhitashvili, qui dóna vida a la dona del líder d’una comunitat de Testimonis de Jehovà atacada per un grup extremista que alhora viu un procés de conflicte personal en un entorn profundament masclista i opressiu.

Ia Sukhitashvili Festival San Sebastian

Tot i que pocs s’esperaven tal arrassada al Palmarès és cert que “Beginning” és dels films que més bona acollida havien tingut a Donosti on la seva forma narrativa va ser molt aplaudida per la premsa. Afortunadament, la majoria d’altres pel.lícules que constaven a totes les llistes del millor que hem pogut veure aquesta setmana han trobat el seu forat a l’entrega de premis.

Una de les clares preferides de tots era “Druk / Another Round“, del danès Thomas Vinterberg. Els seus protagonistes, Mads MikkelsenThomas Bo LarsenMagnus Millang i Lars Ranthe, han rebut de forma coral el premi a la Millor Interpretació Masculina, per posar-se a la pell de quatre professors de secundaria de vida gris que decideixen experimentar si mantenir un cert nivell d’alcohol en sang constant no els faria funcionar millor a la vida. Un premi que, obviament, han agraït per vídeo amb un brindis.

Qui encara era present a San Sebastian per recollir el Premi Especial del Jurat era Julien Temple. Aquest referent del cinema al voltant del món de la música ha estat premiat per “Crock of gold: A few rounds with Shane MacGowan” un sòlid documental centrat en la controvertida figura del líder de The Pogues produït per Johnny Depp.

Julien Temple Festival San Sebastián

Aquesta és la resta de premis que completen el Palmarès de la 68 edició del Festival de San Sebastian:

Millor Fotografia:Nakuko Wa Ineega” (Any crybabies around?) de Takuma Sato.

Premi del Públic: “The Father” de Florian Zeller

Premi del Públic a la Millor Pel.lícula Europea: “El agente topo” de Maite Alberdi

Premis RTVE Otra Mirada: “Never, Rarely, Sometimes, Always” de Eliza Hittman i menció especial a “Gull” de Kim Mi-Jo

Premi Feroz de la Crítica espanyola: “Druk” de Thomas Vinterberg

Premi Nuev@s Director@s: “La última primavera” de Isabel Lamberti

Premi Horizontes Latinos: “Sin señas particulares” de Fernanda Valadez

Menció Especial de la secció Horizontes Latinos: “Las mil y una” de Clarisa Navas

Premi Zabaltegi/Tabakalera: “A metamorfose dos pássaros” de Catarina Vasconcelos

Menció Especial de la secció Zabaltegi: “The woman who ran” de Hong Sang-Soo

Premi Irizar al Cinema Basc: “Ane” de David Pérez Sañudo

Premi de la Juventud: “Limbo” de Ben Sharrock

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X