La quarta edició del Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN Film Fest) va començar el dijous 25 de juny. Fins al 2 de juliol es podrà veure als cinemes Verdi una ampla i variada programació on hi predominen adaptacions cinematogràfiques d’obres literàries, films biogràfics o de temàtica històrica.

Iniciem el nostre repàs anual amb les dues primeres pel·lícules vistes: el film inaugural, Uno para todos, i una de les preestrenes més destacades, Pinocho.

Uno para todos (David Ilundain)

El BCN Film Fest ha iniciat les seves projeccions amb la preestrena d’Uno para todos, pel·lícula espanyola que es preveu que arribi a les sales el 14 d’agost. La història narra l’experiència educativa d’un professor interí (David Verdaguer) que assumeix el treball de ser el tutor d’una classe de sisè de primària en la qual es reincorpora un alumne que és rebutjat per la resta de companys.

Uno para todos (David Ilundain)

Uno para todos és el segon llargmetratge de David Ilundain després de la seva òpera prima, B, un excel·lent film que retrata el cas de corrupció de Bárcenas, l’ex-tresorer del PP. Ilundain canvia les clavegueres de l’estat per la lluminositat humana en aquesta ‘feel-good movie’ protagonitzada per David Verdaguer, en una actuació correcta, i amb un repartiment que inclou a Patricia López Arnaiz, Clara Segura i Ana Labordeta.

Uno para todos (David Ilundain)

Es tracta d’una història que tracta sobre la necessitat de perdonar per avançar emocionalment a la vida. Una història de valors, previsible i ja vista en moltes ocasions.

Nota: 6

Pinocho (Matteo Garrone)

També a l’agost està previst que s’estreni l’última adaptació cinematogràfica de Las aventuras de Pinocho de Carlo Collodi (1882). Aquesta nova versió d’acció real està dirigida per Matteo Garrone, realitzador italià que ha destacat especialment amb les seves pel·lícules Gomorra (2008) i Dogman (2018).

Pinocho (Matteo Garrone)

El Pinocho de Garrone segueix fidel la narració tradicional: Gepetto (Roberto Benigni), un vell fuster, talla un ninot de fusta que cobra vida i que viurà unes aventures fantàstiques amb el desig de convertir-se en un nen de carn i ossos. Al guió, escrit per Garrone, juntament amb l’actor i còmic Massimo Ceccherini, inclou l’esperit del relat original i el seu tractament de la pobresa, la fam i la injustícia, temes habituals a la filmografia de Garrone.

Pinocho (Matteo Garrone)

Un dels aspectes destacats del film és el seu fantàstic disseny de producció que combina efectes digitals i artesanals. Un altre dels encerts d’aquesta pel·lícula és l’elecció de Roberto Benigni per interpretar el paper de Gepetto; el seu histrionisme habitual aporta gran veracitat al personatge. El jove Federico Ielapi també resulta molt creïble en el seu rol protagonista, beneficiat, per un gran treball de maquillatge.

Bona adaptació d’una obra clàssica, una faula atemporal sobre la infància i el procés d’aprenentatge, entretinguda i disfrutable.

Nota: 7

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X