L’edició online del D’A que s’ha celebrat aquest any ha estat fidel a l’esperit del festival. A través de Filmin, hem pogut accedir durant 10 dies a un bon conjunt de propostes del millor cinema independent actual. La quantitat de bones pel·lícules que conformaven la programació ha sigut tal que es podrien fer diversos tops amb excel·lents recomanacions.

En el nostre cas, hem triat 5 pel·lícules europees de 5 joves cineastes que mostren les dificultats humanes per relacionar-nos en un entorn ple d’incerteses en el qual el cinema, la ficció, potser sigui la millor forma per expressar-les.

Així doncs, aquest és el nostre top 5 del D’A Film Festival 2020:

5.- Nocturnal

Nocturnal

Direcció: Nathalie Biancheri

Guió: Nathalie Biancheri, Olivia Waring

Repartiment: Cosmo Jarvis, Lauren Coe, Sadie Frost

Drama / 2019 / Regne Unit /86 min.

Una noia adolescent i un home de trenta i tants anys es coneixen a una petita població de la costa i inicien una ambigua relació. Una pel·lícula atmosfèrica que desenvolupa una ‘coming of age’ diferent.

4.- Nevia

Nevia

Direcció: Nunzia De Stefano

Guió: Nunzia De Stefano, Chiara Atalanta Ridolfi

Repartiment: Virginia Apicella, Pietra Montecorvino, Rosi Franzese, Pietro Ragusa

Drama / 2019 / Itàlia / 87 min.

Nevia és una noia de disset anys que viu juntament amb la seva àvia, la seva tia i la seva germana petita a un suburbi de les afores de Nàpols, mentre lluita per deixar enrere un entorn ple de pobresa. Un cru i commovedor retrat de la misèria i l’opressió.

3.- Andrey Tarkovsky. A Cinema Prayer

Andrey Tarkovsky

Direcció: Andrey A. Tarkovsky

Guió: Andrey A. Tarkovsky

Documental / 2019 / Rússia, Suècia, Itàlia / 97 min.

Exploració de la vida, l’obra i el pensament del cineasta rus Andrey Tarkovsky (1932-1986), a partir de la seva pròpia veu en off i acompanyat d’imatges de les seves pel·lícules, dels rodatges i de fotografies personals.

2.- Un blanco, blanco día

Un blanco, blanco día

Direcció: Hlynur Pálmason

Guió: Hlynur Pálmason

Repartiment: Ingvar Sigurðsson, Ída Mekkín Hlynsdóttir

Drama / 2019 / Islàndia, Dinamarca, Suècia / 109 min.

A una remota població islandesa, un policia es queda vidu després de la mort de la seva esposa en un accident de cotxe. Mentre lídia amb la seva pèrdua, descobrirà aspectes desconeguts de la seva dona. Drama existencial sobre la família, el dol i la redempció.

1.- Little Joe

Little Joe

Direcció: Jessica Hausner

Guió: Jessica Hausner, Géraldine Bajard

Repartiment: Emily Beecham, Ben Whishaw

Ciència-ficció /2019 / Àustria / 105 min.

Una científica cultiva una planta modificada genèticament la fragància de la qual proporciona felicitat. Pel·lícula pertorbadora sobre un futur que ja ha arribat, el de la manipulació genètica, la recerca de la felicitat de forma artificial i la falta d’interacció social.

Distribuïda per Noucinemart; pròxima estrena a sales. Pots veure les anteriors pel·lícules de Jessica Hausner a Filmin. I el fantàstic equip del D’A ja prepara la nova edició, del 29 de abril al 9 de maig de 2021. Serà una edició mixta: presencial i online?

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies