"El chico de las bobinas" de Pere Cervantes
8Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Pere Cervantes recorre la Barcelona de la postguerra per homenatjar les dones i el cinema a “El chico de las bobinas”. Habitual del gènere negre, Cervantes converteix la seva ciutat natal en escenari d’una trama a tres bandes: la policia secreta del franquisme, la colònia nazi assentada a la Ciutat Comtal a Madrid, i els maquis. 

Barcelona, 1945. Nil Roig és un noi que es passa el dia amb bicicleta transportant d’un cinema a un altre velles bobines de pel·lícules. El dia del seu tretzè aniversari és testimoni d’un crim comès al portal de casa seva. Mentre l’assassí fuig després d’haver-ho amenaçat de mort en cas de no mantenir la boca tancada, el moribund li lliura el misteriós cromo d’un actor de cinema de l’època; un objecte perseguit i anhelat per un excomandant de la Gestapo i un policia sense escrúpols. El fet que el moribund li doni el cromo a Nil pronunciant el nom de David, el pare desaparegut del noi, arrossegarà a aquest a resoldre un secret de el passat pel qual pagarà un alt preu.

En una Barcelona de clarobscurs, “El chico de las bobinas” té dos clars homenatges: les dones i el cinema. Parla de la incomparable fortalesa d’elles: les mares, les esposes, les companyes, lluitadores, supervivents, que van ensenyar als altres com sobreviure fent el que calgués per tirar endavant la seva família. I sobretot, ara que la cultura està en perill i que Barcelona es buida de sales de cinema, és un homenatge a totes aquelles sales del barri que (ens) van permetre somiar, fugir de la realitat i que es van convertir en refugi de infàncies malmeses.

La sisena novel·la de l’escriptor barceloní, Pere Cervantes, habitual del gènere negre, converteix la seva ciutat natal en escenari d’una trama a tres bandes: la policia secreta del franquisme, la colònia nazi assentada a la Ciutat Comtal a Madrid, i els maquis. Plena de personatges entranyables, que el lector fa seus al moment però també amb d’altres de prou odiosos com per voler que rebin el seu càstig quan abans i quant més dolorós millor, se centra en la postguerra, una época complicada per sobreviure dignament i un dels moments de major glòria de les grans sales de cinema on es podíen oblidar totes aquelles complicacions del moment.

Un thriller nostàlgic, construït de records no sempre agradables d’una vida que havia de ser lluitada segon a segon, que recorre una Barcelona que ja no és el que era, carregat d’emotivitat i misteri que ens mostra la fragilitat i l’ambigüitat de la naturalesa humana. I també com els cinèfils enyorem les grans sales de cinema.Editorial: Destino
Web editorial
ISBN: 978-84-233-5717-8
Pàgines: 544
Preu: 20.90 € (e-book: 8.99 €)


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies