aaa+ 2017 new fashion cheap replica watches review outlet uk.
enjoy the best price buy swiss fake chopard at low 30 - 40% discount price.
we have all the fake patek philippe.
enjoy the replikas izle brand and low price.
Las aventuras del doctor Dolittle
7Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

De tant en tant, s’estrena una pel·lícula amb unes històries de problemes de producció tan sucoses que la crítica l’espera amb els ganivets esmolats. Tanmateix, un procés de filmació tortuós no és un indicador clar de fracàs comercial i artístic; pel·lícules com “Titanic” o “Apocalypse Now” demostren que els problemes en el set de rodatge afortunadament no sempre es traslladen a la pantalla gran. Evidentment no estic comparant “Las aventuras del doctor Dolittle” amb aquestes dues obres mestres del cinema si no tan sols vull evidenciar el fet que és possible separar la pel·lícula de tot el que l’envolta i trobar-ne aspectes positius.

La història del personatge Doctor Dolittle, el doctor que parla amb els animals, és bastant peculiar. El va crear l’escriptor Hugh Lofting a les trinxeres de la primera guerra mundial per poder enviar una correspondència als seus fills que els fes oblidar la terrible realitat. En tornar a casa, va començar a escriure una sèrie de 15 llibres infantils, amb el doctor com a protagonista, que es van publicar del 1920 al 1952 (ja pòstumament). La història literària s’ambienta als inicis de l’època victoriana i conté vestigis colonials que s’han expurgat en la majoria d’adaptacions cinematogràfiques. Walt Disney, en la seva dèria d’arreplegar els drets tota la literatura infantil europea, va intentar portar aquestes aventures al cinema per primer cop però no ho va aconseguir. Se li va avançar la pionera de l’animació multi-pla amb llums i ombres Lotte Reiniger el 1928. Quaranta anys van transcórrer abans no tornéssim a veure el doctor a la pantalla gran, aquest cop en format musical i amb animals de veritat a la nominada a l’Oscar a millor pel·lícula “El extravagante doctor Dolittle”, dirigida per Richard Fleischer i protagonitzada per Rex Harrison. La següent adaptació important va ser “Dr. Dolittle”, una pel·lícula dirigida per Betty Thomas que es desfeia totalment del context de l’obra original i només en retenia la premissa. La divertida cinta va ser un èxit comercial motiu pel qual se’n va fer una segona part també protagonitzada per Eddie Murphy i tres “spin-offs” liderats per Kyla Pratt com a Maya Dolittle.

"Las aventuras del doctor Dolittle"

“Las aventuras del doctor Dolittle” recupera l’esperit intrèpid i d’empatia amb els animals dels contes de Lofting. En una era cinematogràfica dominada per la ironia i el cinisme sorprèn veure un film tan simple (no es complica amb bifurcacions narratives) i innocent. És una aventura clàssica de Hollywood de gran pressupost amb un aire engrescador, una fotografia vistosa (de l’oscaritzat Guillermo Navarro), una banda sonora memorable (a càrrec de Danny Elfman) i un repartiment carismàtic liderat per Robert Downey Jr. que fa un polèmic accent gal·lès en homenatge al metge William Price. Ens pot fer recordar a “Piratas del Caribe: La maldición de la Perla Negra”, no només per l’aspecte marítim sinó també per les seqüències de corredisses que són pur espectacle. Un altre punt en comú que tenen les dues pel·lícules és que els dolents són els imperialistes anglesos. El director Stephen Gaghan (“Syriana”) volia explorar amb més detall els conflictes geopolítics de la història i el seu llegat racista però sembla que l’estudi es va fer enrere, van rodar noves escenes i han acabat estrenant una versió més blanca.

Vistos els desastrosos resultats de taquilla del primer cap de setmana als Estats Units, sembla que no serà un èxit comercial però pot ser una pel·lícula que es faci popular en una generació d’infants perquè n’hi ha poques de semblants. Pels adults de la sala no es farà feixuga, ja que és entretinguda, visualment agradable i amb un sentit de l’humor sorprenentment elaborat.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X