Beastie Boys. El libro
9Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Ells són sens dubte un dels grups de rap més importants. Una banda que segur has escoltat i possiblement hagis seguit en algun moment de la teva vida. Beastie Boys. El llibre conta la història d’aquest mític grup de la mà dels seus protagonistes i com no podria ser d’altra manera, i perquè l’ocasió ho mereix, ho fan amb un format acuradament elaborat i editat, ple d’anècdotes, curiositats, fotografies, entrevistes i dibuixos. Gaudeixin d’aquest regal en forma de relat, una oportunitat única per entendre la seva trajectòria.

En els inicis de la dècada dels 80, Nova York respira música per totes les cantonades, la joventut es va fent seus els carrers i parcs, i una nova cultura urbana comença a florir. Multitud d’ètnies, de ritmes, d’estils habiten un espai que veurà l’evolució definitiva del que avui dia coneixem com Hip Hop. Uns joves àvids de noves experiències i amb ganes de divertir-se creen Beastie Boys, una banda de Punk-Hardcore que s’anirà transformant de mica en mica fins a esdevenir un dels grups referència del Rap. Ningú millor que ells per explicar com van viure aquesta experiència des dels seus inicis, com es van conèixer, els seus primers passos, els seus primers èxits, les grans gires, els reconeixements, fins el seu inesperat últim concert.

Beastie Boys

Són ells mateixos, Michael Diamond i Adam Horovitz, els encarregats de conduir aquest viatge ple de sorpreses i, com no podia ser d’una altra manera, plena de girs inesperats, gràcies a la seva narrativa directa, entusiasta i caòtica. Un llibre que ens presenten com a homenatge a Adam Yauch, el tercer membre de la banda que va morir el 2012 i que està present en cada història que es narra en aquest meravellós collage literari ple d’imatges, fotos, il·lustracions, cartes, entrevistes, referències musicals i sobretot bon rotllo. Aquest garbuix ve replet de col·laboracions d’amics com el cuiner Roy Choi, el periodista André Leon Talley, l’actriu Amy Poehler, els escriptors Luc Sante i Colson Whitehead, o el cineasta Spike Jonze.

El llenguatge directe de M.D. i de A.H. dota el relat de personalitat pròpia i incentiva la lectura. A cada capítol els Mc’s van afegint comentaris i impressions als seus relats impregnant així de frescor la lectura. Moltes d’elles són interpel·lacions al lector, entre elles algunes que inciten a deixar de llegir i buscar per internet cançons que segurament no coneixem i que per a ells són temes que no es poden passar per alt. Aquest bombardeig de dades, molts d’ells melòmans, són els que magnifiquen l’obra fent-la una oda a la música urbana moderna. Una biografia que en comptes de deixar-se portar pel narcisisme, busca fer-se present i reivindicar-se en un espai-temps on molts altres, amb més o menys reconeixement, van conviure i van formar part del seu univers musical.

Segurament viatjarem a la nostra adolescència i ens veurem reflectits en els nostres inicis musicals on escoltàvem cassettes, on trobar un bon grup desconegut implicava desenvolupar tot un seguit de mecanismes que avui dia es simplifiquen amb una recerca a Internet, en què necessitàvem estar pendents de les emissores de ràdio per poder gravar les cançons desitjades i en què creàvem, els nostres ara denominats “playlist”, amb un esforç titànic però que finalment mostravem i compartíem amb orgull.

Beastie Boys

M’agradaria destacar la figura de Rick Rubin, primer productor de Beastie Boys i posteriorment figura clau de grans bandes del Hip Hop i Metall com Slayer, Run DMC, Red Hot Chilli Peppers, AC / DC, System of a Down, Audioslave, Linkin Park , Slipknot o Metallica, i artistes d’altres estils d’èxit mundial com Johnny Cash, Mick Jagger, Ed Sheeran, Lana del Rei i Shakira. Un personatge que va començar la carrera musical de Beastie Boys i que comparteix aquest esperit amb el grup que provoca el respecte dels seus i del món musical en general.

I és que Beastie Boys va ser i segueix sent un grup d’amics que feien música per passar-s’ho bé i que sabien assimilar i captar tot el que els envoltava i els agradava sense prejudicis. Aquest llibre segueix sense dubte aquesta estela que els ha acompanyat al llarg de la seva carrera, un regal que celebra i mostra una manera de veure la música, l’art i la vida.Editorial: Reservoir Books
ISBN: 9788417511623
Número de pàgines: 598
Preu: 49.90 €


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X