El pare de la núvia
7.5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

La preparació d’un bodorrio, entre els riures i l’espera innecessària.

Al teatre Condal, de la mà de Joel Joan i Hèctor Claramunt, El pare de la núvia ofereix per a tots els públics un espectacle que destaca per les seves interpretacions. Dirigida pel mateix Joel Joan, Joan Pera hi allibera el seu talent comediant interpretant-ne el protagonista.

Francesc Ramon Pujols-Pinyol, cap d’una multinacional empresa galetera, amb tants diners que no sap que fer-ne prepara el casament de la seva filla, la Meritxell (Maife Gil). Tot i que ella vol un casament discret i humil, el pare no en fa cas i prepara un bodorrio a l’abast de poques butxaques. Aquest sembla ser el conflicte principal, el que enfronta la voluntat de la filla contra les accions del pare. Però quelcom inesperat canviarà el devanir dels fets quan el pare de la núvia i el González (Pep Sais), el seu secretari, comproven que el nuvi, el Bernat (Oriol Casals), va ser el fruit de la darrera infidelitat del Francesc.

El pare de la núvia Joan Pera

Sobre un escenari fix que representa la casa del Francesc Ramon Pujols-Pinyol, obsessionat per comparar-ho tot amb les galetes, l’acció transcorre a un bon ritme. Però l’arribada d’un element inesperat, una exparella de la núvia (Marc Rius), l’alenteix. L’humor dins del seu to familiar travessa aquesta comèdia blanca amb encert tot i que l’estirament de l’obra fins a les dues hores i mitja (no patiu hi ha una pausa per refrescar-se) dilueix la tensió amb la qual s’alimenta el vodevil. Tanmateix, ens trobem davant d’un espectacle en el qual Joan Pera demostra una vegada més un domini del gènere que el fa únic. D’alguna manera, esdevé l’eix i el termòmetre de l’obra. La resta de personatges, però, també aconsegueixen no caure de la corda fluixa dels estereotips.

El pare de la núvia Joan Pera

L’obra entreté i diverteix dins d’una estructura argumental que funciona i que, fins i tot, presenta sorpreses. Però aquesta consistència reeixiria si reduíssim la seva durada. I és que en comèdia trobar l’equilibri temporal acostuma a ser la clau de l’èxit. Així, ens trobem en un terreny agradable on l’objectiu s’aconsegueix. Sobretot, per als seguidors de Joan Pera. Els seus dots còmics mostren un ampli ventall entre el gest i les onomatopeies en un camp que domina de manera insultant. A El pare de la núvia passa el mateix que als casaments: hi ha crítiques, esperes, esclats incontrolats de joia… Però al final de la festa tothom marxa content. Bé, uns més que d’altres.On: Teatre Condal
Dates: Fins el 12 de Gener, 2020
Durada: 2h 30m
Direcció: Joel Joan
Text: Joel Joan, Hèctor Claramunt
Intèrprets: Joan Pera, Pep Sais, Maife Gil, Anna Carreño, Oriol Casals, Marc Rius, Sergi Vallès
Comprar entrades


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies