Géminis
7.5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Encara que la tendència actual de rejovenir els actors a vegades ens causi temor hem d’acceptar la seva existència, ja que com tot avançament tecnològic pot ser utilitzat tant per fer el bé com el mal. Com ha succeït en nombroses ocasions al llarg de la història del cinema, usada amb senderi una nova tècnica fílmica pot obrir la porta a una altra manera d’explicar històries i de commoure a l’audiència.

Per això quan la imaginem usada per Scorsese a “The irishman” o per Ang Lee a “Géminis” respirem alleujats perquè són dos mestres del setè art que entenen perfectament el mitjà i saben que la narració és l’essencial i la tecnologia, un complement necessari. Aquesta afirmació és corroborada pel fet que a “Géminis” aquesta poderosa eina visual no ha estat usada per recrear en pantalla Will Smith d’”El príncipe de Bel-Air” sinó per crear un personatge que estèticament s’assembla a Smith de jove però alliberat del bagatge que l’audiència tenia amb l’actor aleshores.

Per si aquest repte no fos suficient, el director Ang Lee se’n posa un altre. Com ja va fer a “Billy Lynn”, va rodar “Géminis” en 120 fotogrames per segon (l’habitual és 24). Això crea una sensació vertiginosa de realitat, accentuada pel 3D, tal que quan hi ha un primer pla d’un actor és com si tinguéssim la cara d’un gegant al davant. El director vol portar el seu cinema, des dels inicis caracteritzat per la seva habilitat d’involucrar a l’audiència en la història, un pas més enllà fent que el públic visqui una immersió literal, tan real com la vida, com succeeix en la seva darrera obra. Lamentablement en molt pocs cinemes es pot visionar el film tal com el va concebre Lee. Tanmateix, a 24 fps també és espectacular. L’acció està molt ben executada demostrant, una vegada més, que a Ang Lee no hi ha cap gènere que li quedi gran. Complementàriament, la selecció d’indrets de rodatge és molt encertada. Per compensar l’artifici que envolta la pel·lícula s’ha decidit filmar les seqüències principals en llocs emblemàtics d’arreu del món que la connecten al món real.

Una altra de les claus que fa que aquest complex artefacte funcioni és la interpretació de Will Smith. Sovint s’ha criticat a l’actor de Filadèlfia per no arriscar a l’hora d’escollir projectes i de cuidar en excés la seva imatge pública lligant-ho amb la seva vinculació amb la cienciologia. I si bé això és cert, també ho és que no hi ha cap altre actor per sobre dels 50 que ja s’hagi adaptat tan bé a l’era digital revitalitzant la seva figura per una nova generació a través del seu canal de Youtube i de la seva participació a “Aladdín” i a “Espías con disfraz”. Aquesta re imaginació pròpia també bé acompanyada d’una introspecció ideal per un paper com el seu a “Géminis”. Smith aposta per una estètica crepuscular per un personatge arquetípic d’un veterà que es vol jubilar però no el deixen. Típic sí, però la versemblança de l’actor ens commou. A més, l’arc del personatge ens permet realitzar la següent suggeridora lectura: el procés que viu el protagonista és un símil com a Hollywood s’explota les habilitats dels actors, especialment els afroamericans, mentre són joves i després se’ls abandona sobtadament sense tenir en compte els seus sentiments.

Hi ha un element de la producció, però, que impedeix que “Géminis” assoleixi l’excel·lència: el seu fluix guio. Va sorgir com una idea de Darren Lemke a mitjans dels anys 90 i ha sofert múltiples reescriptures des d’aleshores a càrrec, entre d’altres, d’ Andrew Niccol (“Gattaca”), Billy Ray i David Benioff (“Juego de Tronos”). Això ha provocat que la història hagi perdut tot rastre de personalitat i intencionalitat.

En conclusió, “Géminis” és una superproducció molt efectiva, amb toc d’autor i liderada per un gran actor, molt còmode en el seu paper. La cinta ens meravella en les seqüències d’acció i en alguns moments dramàtics punyents però perd el nostre interès en les escenes de diàlegs per culpa de la seva manca de gràcia i originalitat.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies