"La noia que va viure dues vegades" (Millennium 6)
7Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

El  2008 arribava des de la freda Suècia, una febre anomenada ‘Millennium’. Aquest 2019, la història de la icònica ‘hacker’ Lisbeth Salander i el reporter Mikael Blomkvist posa punt (i final?) amb David Lagercrantz. 

La Lisbeth Salander està preparada per a la batalla final contra l’única persona que, tot i ser-li idèntica, li és del tot oposada: la seva germana Camila. Aquesta vegada, però, la Lisbeth prendrà la iniciativa. S’alliberarà del mal i el dolor de tota una vida.

Durant mesos, la Lisbeth s’ha estat acostant al seu objectiu: ha deixat enrere Estocolm, porta un pentinat nou i s’ha tret els piercings. Sembla una executiva més, però les executives no amaguen una pistola sota l’americana, no són hackers expertes ni tenen cicatrius i tatuatges que els fan recordar que han sobreviscut a l’impossible.

En Mikael Blomkvist, d’altra banda, està investigant la mort d’un sense sostre de qui només se sap que ha mort mentre pronunciava el nom del ministre de Defensa del govern suec i que guardava el número de telèfon del periodista a la butxaca. En Mikael necessitarà l’ajuda de la Lisbeth, però per a ella el passat és una bomba a punt d’explotar.

L’última aventura de la continuació de la sèrie “Millennium” de Stieg Larsson, “La noia que va viure dues vegades”, amb traducció al català de Marc Delgado Casanova i al castellà de Martin Lexell i Juan José Ortega Román, és un thriller que barreja escàndols polítics i enigmes en les més altes esferes de poder amb el desenllaç de la història d’un dels personatges més fascinants de tots els temps.

“Els homes que no estimaven les dones”, “La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina” i “La reina al palau dels corrents d’aire” donaven ales a un fenomen editorial que el seu autor, Stieg Larsson, mort als 50 anys per un atac de cor, no veuria amb vida. A partir d’aquí la trilogia de Larsson, a més de vendre 86 milions d’exemplars a tot el món, va generar tres produccions cinematogràfiques fetes a Suècia (que van alçar l’actriu Noomi Rapace com a Salander) i una altra adaptació nord-americana de David Fincher el 2011, amb Daniel Craig al paper de Blomkvist i Rooney Mara com a Salander; a més de tres adaptacions al còmic.

David Lagercrantz va ser l’escollit per continuar aquesta saga, i la quarta entrega, “El que no et mata et fa més fort”, es va convertir en un best-seller internacional en publicar-se a més de 40 països i vendre més de sis milions d’exemplars a tot el món. Després hi seguiria “L’home que perseguia la seva ombra”.

Lagercrantz deixa de banda el to més periodístic, com de reportatge, per tendir més cap al thriller i mirar de sorprendre al lector a través dels girs de la trama. Per aquest llibre escull una narració en dos temps, per una banda el reporter i per l’altra, la hacker. Com és habitual les aventures d’en Mikael se sostenen gràcies a les de la Lisbeth, que sempre ha estat i continua sent el personatge fort i més carismàtic de la sèrie Millennium. La investigació sobre el captaire és molt més lenta, fins i tot en algun moment repetitiva, i la història no funcionaria si no fos pels cops d’efecte dels capítols de la Salander, que actua com un punt de gir de manera constant. On hi ha la Salander hi ha l’acció, la violència, el patir pel lector que no sap com se’n sortirà i és que la Salander no és un personatge tranquil i reflexiu. 

El final de la lluita de les dues germanes pot ser una mica previsible, tampoc podria ser de cap altra manera. Personalment penso que és una pena que un personatge com la Lisbeth Salander no continuï tenint aventures literàries que anar seguint.Editorial: Grup 62
Web editorial
ISBN: 978-84-664-2556-8
Pàgines: 400
Preu: 22.50 € (e-book: 9.99 €)


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies