Els reis de Shakespeare escriuen el discurs de Philippe The Sixth
5.5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

A la sala Barts del mític paral.lel, es troba una sàtira de la companyia LAminimAL fins el 22 de setembre de rabiosa acutalitat: Els reis de Shakespeare escriuen el discurs de Philippe The Sixth.

Ens trobem en unes hores decisives per al regnat del jove Phillipe the Sixth. Fins ara Phillipe havia de fer front a l’herència enverinada del seu pare, un suport popular en retrocés, els casos de corrupció de la Cort reial i les conspiracions dels altres aspirants a succeir-lo en el tron; ara cal sumar-li els fets del primer d’octubre: una comarca escocesa s’ha declarat insubmisa a l’autoritat monàrquica i l’intent de sufocar aquest aixecament per mitjà de la força no ha obtingut l’efecte esperat. El think tank de la monarquia es reuneix d’urgència per escriure el discurs del rei que s’ha d’emetre el dia següent mateix dels fets.

ELS REIS DE SHAKESPEARE ESCRIUEN EL DISCURS DE PHILLIPE THE SIXTH

El consell de savis no és un consell qualsevol: està format ni més ni menys que pels cinc reis que van protagonitzar alguns dels capítols més imbricats de la història anglesa i que Shakespeare va immortalitzar en les seves dues tetralogies històriques. Els reis de Shakespeare tenen experiència en regnar, han meditat molt sobre la solitud i la responsabilitat del monarca; també sobre com aconseguir la corona o com tallar caps perquè altres deixin de portar-la. Ara bé, seran capaços de posar-se d’acord per consensuar un discurs que salvi la corona actual? O és que els monarques no saben progressar sense deixar un riu de sang al seu pas?

Per desenvolupar l’esmentat embolic, es decideix col·locar una taula enorme enfrontada al públic que pràcticament destorba amb el muntatge que es presenta: un joc escènic actiu, que pretén mantenir l’espectador despert tot i només dedicar-se al seu target sent constantment complaent per la simbologia emprada. Aquestes situacions provoquen rialles i sorpresa a l’audiència i gairebé es pot olorar un indici de patiment pel que es presencia: Els passarà alguna cosa per dir això de l’actual rei d’Espanya? Ens passarà alguna cosa al públic per presenciar-ho i col·laborar amb rialles i aplaudiments?

ELS REIS DE SHAKESPEARE ESCRIUEN EL DISCURS DE PHILLIPE THE SIXTH

La idea de crear un discurs de l’actual rei opressor a partir de tots els reis de les obres de Shakespeare, resulta curiosa i generadora d’una atmosfera digna de veure i gaudir i aquesta es mostra amb la intensitat interpretativa i els seus raps que rememoren el teatre polític de Brecht. No obstant això, la posada acaba per convertir-se en un pamflet, en un míting en el qual resulta senzill (fins i tot fins divertit, per què no) desxifrar el que esdevenidrà a continuació.

LAminimAL aposta per construir una poètica des del principal referent isabelí que a poc acaba aportant a la trama i es presencia com escenes fora de context per lluir la capacitat interpretativa de les actrius i actors. La platea connecta amb la història creada per la companyia per la seva efusivitat, per la seva veritat i per tractar-se d’una cosa tan real i actual que encara no ha pogut escapar dels nostres caps.On: Sala Barts
Dates: Fins el 22 de Setembre
Direcció: Daniela De Vecchi
Repartiment: Eloi Benet, Cris Codina, Esperança Crespí, Carles Cruces, Toni Figuera
Dramaturgia: Albert Pijuan


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X