L’actor Sam Neill i el realitzador italià Pupi Avanti, rebran l’homenatge a les seves respectives carreres durant la propera edició del Festival de Cinema de Sitges.

Sam Neill, actor neoxelandès d’origen irlandès, veurà reconeguda la seva extensa filmografia, que es remonta a 1971 i que en diverses ocasions ha transitat pel gènere fantàstic i de terror.

Reconegut mundialment per cintes inoblidables com “La posesión” (Andrzej Zulawski, 1981), “La caza del octubre rojo” (John McTiernan, 1990), “Parque Jurásico” (Steven Spielberg, 1993) o “En la boca del miedo” (John Carpenter, 1994), Sitges ha decidir otorgar-li un dels seus Premi Honorífic en l’edició de 2019.

Sam Neill

En la seva llarga trajectoria, Sam Neill ha participat en més de 75 pel.lícules i més de 45 produccions per a la televisió. Altres títols imprescindibles de la seva filmografia són “Perros de presa” (Roger Donaldson, 1977), “El final de Damien” (Graham Baker, 1981), “El piano” (Jane Campion, 1993), “El hombre bicentenario” (Chris Columbus, 1999) o les sèries “Peaky Blinders“, “Alcatraz” o “Los Tudor”.

El director de cinema, productor i guionista italià Pupi Avati rebrà el Premi Nosferatu, que atorga la secció Brigadoon, a Sitges 2019. El cineasta ha combinat diversos gèneres al llarg de la seva trajectòria, com la comèdia o el cinema d’aventures, però ha destacat en el terror, amb títols com La casa dalle finestre che ridono (1976) o L’arcano incantatore (1996), que es recuperen a Brigadoon. En sessió especial –fora d’aquesta secció– es podrà veure la seva nova pel·lícula Il signor diavolo.

Pupi Avati

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X