Yesterday
6Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

En Jack Malik (Himesh Patel) és un jove cantautor que amb prou feines aconsegueix que el seu grup d’amics s’escolti les seves cançons. La seva irreductible  – i quasi única – fan és la seva amiga i manager Ellie (Lily James). Després de l’enèsima desastrosa actuació en un festival està a punt de tirar la tovallola. Però aquella nit, de camí a casa, hi ha una apagada global a tot el planeta i és atropellat. En despertar, no triga a descobrir que al món hi ha algunes coses que ningú recorda que hagin existit mai. Entre elles, els Beatles.

En Jack, que sí recorda les cançons del quartet de Liverpool, veu com per fi la seva carrera com a músic emprèn el camí de l’èxit mentre meravella al món sencer a ritme de “Let it be”, “I Wanna Hold Your Hand” o “Yesterday”.

Yesterday Himesh Patel Ed Sheeran

Darrera aquest original punt de partida de la historia hi ha un dels cracks de la comèdia romántica, Richard Curtis, autor dels guions de cèlebres pel.lícules com “Love Actually”, “Notting Hill” o “Cuatro bodas y un funeral”. Qui li recull el repte de dirigir la pel.lícula és l’inconstant Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire, Sunshine).

Però la original premisa té minuts de caducitat. En la seva primera hora, “Yesterday” resulta fresca, original i amb una gran idea dirigint la melodía, que dóna peu a divertits tocs d’humor.

Yesterday Lily James Himesh Patel Danny Boyle

Malauradament, més enllà del punt de partida, en el seu segon tram el film es sent obligat a complir amb les pautes de dos clichés: la historia romàntica protagonitzada pel noi corrent que no ha sabut gestionar l’amor que sent per la seva amiga, i la del noi abrumat per l’èxit que ha de fer el camí per tornar a posar els peus a terra. Un i altre acaben prenent les regnes. I així, “Yesterday” es torna a la seva segona part en una cançó monòtona, ensucrada i que ja hem escoltat mil vegades. Previsible fins al punt que “el que toca que passi” s’imposa de manera forçada sobre les notes d’originalitat que havien dirigit la trama fins aleshores.

En conjunt doncs, “Yesterday” es queda en una pel.lícula simpàtica, d’aquelles de sentir-se bé, on el dubte és si la bona premisa que l’ha originada calia que donés per alguna cosa més.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X