"Jimmy Page" de Chris Salewicz
7.5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Jimmy Page és considerat un dels millors guitarristes de la història i líder de la banda més gran del món durant dècada de 1970, Led Zeppelin. Un grup que va embruixar a milions de persones, que va generar muntanyes de diners i que va deixar un llarg seguit d’excessos que van acabar en tragedia i en la sobtada dissolució del quartet britànic. El reconegut escriptor Chris Salewicz ens ofereix la biografia definitiva de Jimmy Page.

Les grans bandes musicals sempre han generat interès i han anat creant amb el pas del temps un halo de misteri que eleven el grup a un nivell superior. Mites com Beatles, The Rolling Stones, Queen o The Doors són clars exemples d’aquest interès popular per conèixer a més a més del seu llegat musical, els detalls de les vides dels seus membres i les seves vivències a la carretera per intentar comprendre i valorar més la seva obra. Led Zeppelin està en aquest pedestal d’elegits gràcies en part per les seves innovadores i meravelloses composicions, però també pel misticisme i l’ocultisme que ha conviscut amb ells i d’una manera especial amb el seu guitarrista Jimmy Page.

Chris Salewicz

El periodista Chris Salewicz, important referència del periodisme musical, realitza un gran treball de recopilació i d’investigació per disposar del major nombre d’elements necessaris per elaborar el retrat més complet de la figura de Jimmy Page. Un viatge cronològic que partirà de les primeres experiències musicals i referències de l’adolescent guitarrista fins a arribar als seus últims anys artístics després de la dissolució de Led Zeppelin. Descobrirem les primeres participacions musicals com a guitarrista de diversos grups locals fins arribar a ser un reconegut músic d’estudi. La creació de Led Zeppelin i la seva evolució que va acabar convertint-los en la banda més gran de la dècada dels 1970. Les disputes, la lluita d’egos amb Robert Plant, cantant de la formació, els excessos de drogues i sexe, els grans moments, els innombrables èxits i més d’un desastre són elements que l’han acompanyat i que podem conèixer al detall al llarg de les pàgines d’aquest llibre.

Jimmy Page Robert Plant Led Zeppelin

Moltes llegendes han perdurat al llarg del temps. La grandiositat de la banda i de la seva inclassificable proposta musical van generar gran quantitat de notícies i rumors que van córrer com la pólvora entre els seus seguidors i també entre els seus detractors. Gran part d’ells estaven relacionats amb la màgia negra i el satanisme. La coneguda afició de Jimmy Page per l’ocultisme i especialment per l’influent Aleister Crowley alimentaven multitud d’històries que, gràcies al silenci del grup, no feien més que alimentar encara més l’aura de divinitat de la formació. Aquest seria el filó del que qualsevol escriptor podria construir el relat de la banda, partint de l’escàndol per generar una bola de neu encara més gran i possiblement més allunyada de la realitat. És aquí on està l’encert del relat. El prestigiós periodista Chris Salewicz aborda la immensitat del mite des de la figura de Jimmy Page, des de la persona que protagonitza la història, la d’un ésser pretensiós, hàbil, fràgil, trencadís, virtuós, tímid, extravagant, inconformista, decidit, al cap i a la fi, un ésser humà.

El resultat final és un apassionant passeig que de vegades es fa ardu per la quantiosa informació i detalls que s’aporten però que val la pena superar per avançar en el relat i aconseguir la recompensa de conèixer les històries que han anat modelant la figura d’un els millors guitarristes de la història del rock. Al llarg de la lectura trobarem passatges i anècdotes amb grans artistes com The Beatles, Eric Clapton, Ritchie Blackmore, David Bowie, The Who, The Kinks i fins amb el Rei, Elvis Presley.

Jimmy Page

El llibre es presenta en un format que compta amb tapa dura i que en la seva part central ve acompanyat d’algunes fotografies que mostren a un Jimmy en diverses facetes però majoritàriament tocant la guitarra en actuacions en directe. Inclou dues imatges mítiques que no poden faltar i que perduren en la memòria col·lectiva; la de Jimmy utilitzant el seu arc de violí en la interpretació de Dazed and Confused i tocant la seva guitarra de dos pals.

En definitiva, es tracta d’un llibre imprescindible per a seguidors de la banda que d’aquesta manera completen el relat d’una història que guarda múltiples incògnites i secrets. També és recomanable per a qualsevol aficionat a la música, especialment al rock, que podrà conèixer en profunditat a una figura imprescindible en l’evolució de la música i podran fer-se una idea de com era una gira als apassionats i bojos setanta.Editorial: Libros Cúpula
ISBN: 978-84-480-2525-0
Número de pàgines: 548
Preu: 27.95€

Chris Salewicz
És periodista, locutor novel·lista. Viu a Londres. Entre 1975 i 1981 va col·laborar en el New Musical Express, on es diu que, sota la tutela de Neil Spencer, es va reescriure la història del periodisme musical. És autor de 15 llibres, entre ells, Rude Boy: Once Upon a Time in Jamaica; Redemption Song: the Definitive Biography of Joe Strummer, y Bob Marley: The Untold Story.


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies