Vengadores: Endgame
8.5Valoració
Puntuació dels lectors: (7 Vots)
2.1

11 anys i 22 pel.lícules després arriba l’hora de l’adéu. I si, no serà un adéu complet perque com a mínim sabem que Spider-Man i els Guardianes de la Galaxia tornaran amb més aventures, pero Vengadores: Endgame tanca un cicle, un arc argumental i un conjunt d’històries que al llarg de més d’una década han canviat per sempre el cine de superherois, mentre el món fora de les sales també canviava.

Vengadores: Endgame ens retorna al després de la devastació, al després de que Thanos fes petar els dits i es carregués la meitat dels éssers vius. Pèrdua i desolació imperen en un món on ni tan sols els superherois supervivents – Tony Stark/IronMan (Robert Downey Jr.), Steve Rogers/Capità Amèrica (Chris Evans), Natasha Romanoff/Vidua Negra (Scarlett Johansson), Clint Barton/Ull de falcó (Jeremy Renner), Thor (Chris Hemsworth) i Bruce Banner/Hulk (Mark Ruffalo) – acaben de trobar el seu propòsit ni la manera de recuperar-se de la derrota. Però i si no tot estigués perdut? I si l’aparició de la Capitana Marvel (Brie Larson) i el retorn de Scott Lang/Ant-Man (Paul Rudd) obrissin una escletxa a l’esperança?

Vengadores: Endgame

Hi ha hagut pel.lícules més rodones o més fluixes en aquest Univers Cinematogràfic de Marvel. Però els seus diferents responsables han posat especial cura en no limitar-se a proporcionar entreteniments descerebrats carregats d’efectes especials. Les històries, els personatges, els diàlegs, la construcció d’un món i una familia, en definitiva, han estat ingredients fonamentals.

I de nou, la prova es que Joe i Anthony Russo han dedicat quasi sis hores a explicar-nos els succesos de Infinity War i Endgame i hi ha molt pocs moments en tot aquest metratge que semblin sobrers. El volum de personatges i les seves històries personals mereixien cura i atenció i els les han proporcionat. Sense oblidar l’entreteniment, les lluites i els efectes especials, al final el que queda és la conexió emocional amb uns herois i heroines que hem anat coneixent i estimant durant tant de temps que tancar en fals qualsevol dels seus arcs argumentals hagués estat quasi una traició.

Vengadores: Endgame

Poc més us podem explicar dels detalls d’aquesta Vengadores: Endgame en concret sense entrar en spoilers, i menys quan les sorpreses comencen des dels primers minuts. Però sí podem dir que els directors Joe i Anthony Russo i els guionistes Stephen McFeely i Christopher Markus, han trobat una manera emocionant, emocional i a la vegada creativa de reconectar tot l’univers marvelià, jugant amb el temps i l’espai, oferint girs i sorpreses, desplegant sense presses el seu mesurat pla narratiu. Trobant l’equilibri entre les espectaculars batalles, el drama, l’humor  i els moments íntims, la tensió i la distensió.

I sí, el film no és totalment rodó i se li poden trobar algunes pegues (el paper de la Capitana Marvel en la resolució o un impostat moment feminista per posar-se primmirat). Però aquests no són més que detalls que no desllueixen el conjunt, plagat de referències als còmics, a les pel.lícules anteriors, a la cultura popular, somriures, llàgrimes i acció, en definitiva tot el que podriem desitjar d’aquest fi de cicle. Tot l’equip ha tractat amb un amor i un respecte el material que tenien entre mans que traspassa la pantalla.

Vengadores: Endgame

I al final, tot i que un pugui sentir pena per haver arribat al final, aquest és tant gratificant i deixa una sensació tant ben treballada de cercle completat que la pena es transforma en satisfacció. En el comiat a aquest univers que és tant seu com nostre, els crèdits culminen amb un homenatge a tots, als personatges, als actors que els hi han donat vida i als fans que els hem fet dels nostres. Així, el pla que es va començar a traçar allà pel 2008 amb l’estrena de Iron Man ha culminat amb èxit i mentre el món es tornava més fosc fora de les sales de cine, 22 pel.lícules ens han tornat a fer sommiar en un món d’herois idealistes tal com els còmics que els van veure néixer ho feren dècades enrera.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies