Ha començat la tercera edició del Festival Internacional de Cinema de Barcelona (BCN Film Fest). Amb una programació variada i una atenció especial a la literatura (bona part de les pel·lícules a competició adapten obres literàries o es basen en la vida d’algun autor) i al món de l’art, del 22 al 30 d’abril, els cinemes Verdi ofereixen multitud de pel·lícules per estrenar que sumen entreteniment i qualitat cinematogràfica. A continuació, comencem el nostre repas anual del BCN Film Fest amb una de les pel·lícules que s’han pogut veure en els primers dies, ‘Barcelona, la rosa de foc’.

Barcelona, la rosa de foc

Barcelona, la rosa de foc

Fora de la secció a competició del festival es presentava ‘Barcelona, La rosa de foc’. Es tracta d’un documental dirigit per Manuel Huerga, realitzador de ‘Antártida’, ‘Salvador’ i la sèrie de TV3 ‘Nit i dia’, sobre la ciutat de Barcelona, realitzat al 2014 i que, inexplicablement, no ha tingut distribució comercial. A partir d’un únic pla seqüència fals, el film recorre alguns dels barris, carrers, bars, places i monuments barcelonesos més famosos i significatius per retratar la vida dels seus ciutadans,

‘Barcelona, La rosa de foc’ és una gran proposta visual gràcies al seu bell fals pla seqüència, que ofereix una entretinguda sensació de continuïtat, i a la inclusió de molts efectes digitals i la tecnologia 3D, que atrapen l’atenció de l’espectador. Així mateix, compta amb una enèrgica i omnipresent banda sonora, realitzada per Micka Luna, i una discursiva veu en off, de Pep Guardiola a la seva versió catalana, i de Joan Manuel Serrat a la castellana.

A nivell narratiu, a partir del seguiment d’uns personatges anònims, el documental ofereix, sobretot, un vol per la Barcelona més turística, la que apareix a les guies de viatge, amb imatges dels llocs més coneguts del centre de la ciutat, de les cèlebres obres de Gaudí i el Camp Nou, entre d’altres, i alguns dels bars i restaurants de major rellevància. És l’enèsima recreació de la Barcelona de postal, allunyada del dia a dia de molts dels seus ciutadans i de les problemàtiques més quotidianes, com la precarietat laboral, la pobresa i mendicitat als seus carrers, el difícil accés a una habitatge digne o la inseguretat. Respecte a tot això, en aquest documental de més de 100 minuts només veiem tres seqüències, la incursió al Banc dels Aliments, un menjador social de Nou Barris i un mercat ambulant de Sant Adrià, escàs testimoni, en la meva opinió, de les misèries d’aquesta ciutat plena de desigualtats.

Nota: 7

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X