Rent
8Valoració
Puntuació dels lectors: (1 Vot)
10.0

Per celebrar el 20è aniversari de l’arribada de Rent a Barcelona, la seva productora, Focus, torna a apostar per aquest musical que Jonathan Larson va escriure, amb un text inspirat en “La Bohème” de Puccini, on canviava el París de 1830 per l’Amèrica dels anys 90 per ambientar el seu cant a la vida. I així Barcelona es reafirma com a ciutat de musicals i ens permet tornar a sentir sobre les taules clàssics del gènere com “Seasons of Love”, “Tango Maureen” o “La vie bohème”.

Els protagonistes de Rent són un grup de bohemis marginals que viuen en un edifici del Lower East Side de Nova York. Ell són en Mark (Iñaki Mur), un aspirant a cineasta que vol captar-ho tot a través de la seva càmera, i en Roger (Victor Arbelo), un guitarrista que sommia en compondre la cançó perfecta. Ambdos viuen a la propietat que ara pertany al seu ex-amic Benny (Peter Vives), ara casat amb una dona rica i que els exigeix un lloguer que els nois no volen pagar. A les dificultats econòmiques se’ls sumen les de salut i les amoroses. En Roger s’enamora de la seva veïna, la ballarina Mimi (Júlia Bonjoch), mentre en Roger encara intenta superar la seva ruptura amb la reivindicativa Maureen (Anna Herebia), qui ara surt amb l’advocada Joanne (África Alonso). El grup el completen el professor d’informàtica Collins (Xavier Navarro) i el drag queen Angel (Albert Bolea).

Estem davant del muntatge clàssic de “Rent”, amb una escenografia presidida per una estructura metàl.lica amb múltiples nivells molt ben aprofitada que en transporta a les diferents plantes de l’edifici i el descampat adjacent, on viuen un grup de vagabunds i on les reivindicacions socials dels protagonistes es projecten al món que els ha marginat.

Un escenari per on despleguen la seva força i la potencia de les seves veus un grup d’actors esplèndid que funciona molt bé tant en els moments de lluïment personal com en els números corals. Fins a una vintena d’actors i actrius amb diferents registres vocals que combinen els nouvinguts amb els que ja tenen experiència en els seus papers, acompanyats per una banda que posa música en directe. Entre tots aconsegueixen transmetre la força i vitalitat de l’obra de Larson a base de desplegament físic i emocional.

Consolidant l’èxit de l’aposta de l’Onyric pels musicals de la mà de Daniel Anglès, el “Rent” que aterra a Barcelona està a l’alçada del representat des de fa anys a les diferents places escenogràfiques d’arreu del món. I renova la vigència d’aquest text que s’atreví a parlar d’amistat, de malaltia, de sexe, de drogues, d’economia, de marginació, de creativitat i sobretot, de les ganes de viure per sobre de tot.On: Teatre Onyric
Dates: Fins el 26 de Maig
Entrades: A partir de 28€
Llibret, música i lletres: Jonathan Larson
Adaptació al castellà: Daniel Anglès i Marc Gómez
Direcció: Daniel Anglès Coreografia: Óscar Reyes
Direcció musical: Miquel Tejada
Repartiment: Iñaki Mur, Víctor Arbelo, Júlia Bonjoch, Albert Bolea, África Alonso, Anna Herebia, Peter Vives, Xavier Navarro


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies