Deia Ricky Gervais en els seus monòlegs que l’humor pot ser una forma d’arribar a conèixer-nos a nosaltres mateixos i que sovint convertir les coses ordinaries en extraordinaries dóna ales a allò més divertit. El creador de “Extras”, “Derek” o “The Office” es torna a aliar amb Netflix per presentar-nos una història íntima i personal que no abandona la seva manera d’entendre la ironía.

De què va?

En Tony (Ricky Gervais ) ha perdut la seva dona (Kerry Godliman) per culpa d’un càncer. Cada nit, abans d’anar a dormir es mira els videos que ella li va deixar grabats abans de morir. La sensació de buidor és tant gran que en Tony creu que la seva vida ja no té sentit i que més valdria suicidar-se. De fet l’única raó per la que no ho ha fet és per no deixar sola la seva gossa.

Mentrestant omple els dies treballant al diari local que dirigeix el seu cunyat Matt (Tom Basden), on l’acompanyen la cronista de societat Kath (Diane Morgan), el periodista de succesos locals Lenny (Tony Way) i la idealista reportera Sandy (Mandeep Dhillon). A cap d’ells no els estalvia els seus sarcastics comentaris ni la seva amarga filosofia vital, així com a la enfermera que cuida el seu pare a la residencia (Ashley Jensen), el seu psicòleg, una prostituta de la zona, el drogadicte i repartidor de diaris Julian (Tim Plester) o la dona amb qui coincideix cada dia al cementiri (Penelope Wilton).

Qui hi ha en el projecte?

El còmic britànic Ricky Gervais és l’ànima de “After Life”, on és director, productor, guionista i protagonista. Així s’uneix a una tendència dels darrers temps que ja ha portat diversos còmics a convertir-se en creadors de les seves pròpies sèries en diferents plataformes. La seva relació amb Netflix ja s’ha consolidat els darrers anys en una película i diversos monòlegs.

Aquí, com a protagonista absolut del seu propi producte, aconsegueix vehicular dues facetes: la del drama d’un home gris ensorrat en una inmensa soledat i la ment ràpida carregada d’ironia capaç d’àcides reflexions sobre el món actual.

After Life. Netflix. Ricky Gervais

Pel repartiment, recupera alguns dels actors de les seves series anteriors, com la Ashley Jensen de “Extras”, un bon grapat d’intèrprets britànics i la que segurament és l’altra cara més coneguda, la de Penelope Wilton (Downton Abbey), que amb el seu paper de vídua assidua al cementiri coprotagonitza amb Gervais alguns dels millors moments de la sèrie.

Què en pensem?

After Life” és una serie que pot generar sentiments contradictoris. Quan un s’apropa a una producció protagonitzada per Ricky Gervais ja s’hi espera de sèrie molt de sarcasme, comentaris punxants i amb mala llet, transgresions i ironia. I aquí no n’hi falten, el Tony és el personatge perfecte per encarnar l’ideal de la persona que diu tot el què pensa perquè tant li fa tot i tothom. Però el drama nihilista té el seu costat dolç pel fet de que aquest no deixa de ser un viatge bastant a l’ús de persona amargada que acaba trobant el costat bo de la vida.

After Life. Netflix, Ricky Gervais

Aquesta ambivalencia es veu reforçada i també forçada pel fet que la temporada només dura 6 capítols de menys de mitja hora, el que fa que la transició del protagonista des del tot negre fins als esperançadors rajos de llum sigui molt ràpid i a estones precipitat. Aquí és on la sèrie corre el risc de resultar massa edulcorada o fins i tot artificial per algun espectador que hi voldria més mala baba o una resolució més transgresora.

I tot i així, i que ja hem vist històries com aquesta un munt de vegades, la manera com es desenvolupa “After Life” no deixa de desprendre un humanisme entendridor. El reduit món per on transita Tony, els seus personatges, les curioses històries que han de cobrir els periodistes del diari o els vídeos que la Lisa li va deixar grabats al seu marit, conformen un microcosmos humà interessant, bonic i recomfortant. Al final, tot i el seu previsible desenllaç, és més probable que us hagi emocionat la part dramàtica que no pas que us hagi fet partir de riure la part còmica.

Es pot veure a:


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X