Escape Room
5.5Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

“Escape room” amenaça en convertir-se en una nova franquícia interminable. Ja sabeu: aquests espais que posen a prova l’enginy dels més intrèpids, estan de moda. Hi ha veritables professionals obsessionats en no perdre’s cap ni un d’aquests indrets: trobar totes les pistes, vèncer el cronòmetre i sortir abans del temps previst.

El cinema, com també ha fet el teatre recentment amb l’obra de teatre de Joel Joan, no podia deixar escapar aquest filó. Si en el teatre s’ha optat per el vessant més còmic, la versió cinematogràfica opta per un thriller claustrofòbic a l’estil de “Saw” o “Cube”.

El punt de partida és fàcil. Sis desconeguts es troben atrapats en un escape room mortal on hauran de fer ús del seu enginy per poder escapar-se. Els han convidat misteriosament i sembla que tenen alguna cosa en comú. De seguida s’adonaran que no és un joc innocu… la seva vida corre perill.

Escape room

Una de les protagonistes, i una de les cares més conegudes del film, és la de Deborah Ann Woll (Karen Page a la sèrie “Daredevil”). Al seu costat un munt d’altres noms més desconeguts com Logan MillerTaylor RussellTyler LabineJay Ellis i Nik Dodani. El grup és eclèctic, obvi, arquetípic i poc original: Zoey (Russell), la tímida estudiant de física; Ben (Miller), repositor d’una botiga, tot un loser; Amanda (Woll), veterana de guerra; Mike (Labine), camioner; Jason (Ellis), inversor d’èxit, i Danny (Dodani), un nerd aficionat a aquests jocs.

Rere la càmera Adam Robitel, amb alguna experiència amb el cinema de terror i els culpables del guió (o del poc que hi ha) Bragi F. Schut i Maria Melnik. “Escape room” és distreta, però poc original i amb una trama més aviat curta. Potser els personatges són els que més pateixen de la manca d’història al darrera. Cares poc conegudes amb les que l’espectador s’implica poc i, per tant, no és important qui mor, ni qui viu. Aquesta falta de carisma la pateix, sobretot, Taylor Russell, qui en principi sembla la més protagonista.

Potser el més destacat d’”Escape room” són les ambientacions de les habitacions tan aconseguides. Per la resta tot és bastant previsible, es deixa veure, però s’hi suma un final ben obert que vomita un excés d’explicació. Un avís de què hi haurà continuació, cosa que l’espectador pot descobrir ell solet i ben al principi.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X