El desguace de las musas
5Valoració
Puntuació dels lectors: (1 Vot)
7.5

La companyia La Zaranda omple el Teatre Romea de tètriques muses cabareteres

El cabaret, durant una època, va ser el centre neuràlgic de la nit. Però les noves tendències i l’envelliment d’un format que no va poder trobar un espai al pas del temps, van condemnar-lo a la desaparició. El desguace de las musas vol homenatjar aquest gènere, posant el centre d’atenció en la decrepitud i l’enrocament a unes formes i anhels que esdevenen quimeres inassolibles.

Sota la direcció de Paco de la Zaranda, però, els personatges exageren una foscor i unes pors que ja ens colpegen pel fet de ser-hi. Aquest muntatge poètic va d’egos no escoltats, de creixements avortats, d’envelliments no acceptats. La putrefacció de l’espai, de les ànimes i dels objectes que respiren al cabaret tenen el seu darrer paper en una funció d’apoteosi esberlada. Els espectadors han marxat, els reclams han deixat de ser-ho i tot plegat es converteix en una espiral destructiva sense fi en una escenografia apropiada i coherent amb el missatge de l’obra.

El desguace de las musas. Teatre Romea

Malgrat tot, les ombres superen les llums. El fil argumental aconsegueix un to i un clima decadent que la trama estira fins a límits innecessaris. Com a resultat, l’espectador troba uns personatges distants, perquè l’exageració no els deixa ser. Potser, per això, el que esdevé a la funció es va tornant redundant i circular i no deixa lluir un talent actoral, que apareix en comptagotes.

En definitiva, El desguace de las musas camina amb dificultat sobre un escenari que grinyola en una ambientació aconseguida però en la que no aconseguim endinsar-nos. El llenguatge poètic del muntatge s’enreda en un text repetitiu que expulsa la mateixa essència amb la qual ha estat creada. I és que si la poesia va directa a l’ànima gràcies a la concisió, aquí les paraules s’enreden dins d’un cabdell esbullat. Les muses s’esvaeixen, a poc a poc, amb la sensació que no els hi han creat un espai adequat per a expressar-se.On: Teatre Romea
Dates: Fins el 24 de Març
Durada: 1h 20min
Direcció: Paco de la Zaranda
Intèrprets: Gabino Diego, Inma Barrionuevo, Mª Ángeles Pérez-Muñoz, Francisco Sánchez, Gaspar Campuzano, Enrique Bustos


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X