La mort del seu pare reuneix uns germans distanciats i amb extraordinaris poders que descobreixen impactants secrets i una amenaça que plana sobre la humanitat. “The Umbrella Academy” és una adaptació basada en els còmics de l’editorial Dark Horse creats pel líder del grup My Chemical Romance Gerard Way i il·lustrats per Gabriel Bá. La sèrie compta com a productor executiu i showrunner amb Steve Blackman, que ha adaptat altres còmics com la complicada “Legión”.

De què va?

L’1 d’octubre de 1989, 43 nens van néixer al mateix temps en llocs distants del món de forma fortuïta per part de mares que no estaven embarassades aquell mateix dia al matí. El famós i excèntric multimilionari Reginald Hargreaves va fer tot el possible per fer-se amb les criatures, aconseguint adoptar set d’elles. Amb un estricte entrenament i una educació excel·lent, però sense ni una punta d’amor, va aconseguir que dominessin els poders que els fan únics i els va transformar en la Umbrella Academy, un grup de superherois emmascarats que van lluitar contra el crim durant la seva joventut i adolescència .

Amb el temps, però, el poc afecte demostrat per la seva figura paterna i les picabaralles personals entre els germans van fer que cada un d’ells es distanciés. No obstant això, la mort del seu pare fa que es retrobin. Ells són Luther, Diego, Allison, Klaus, Número Cinc, Ben i Vanya.

Qui és qui?

“The Umbrella Academy” ofereix un mosaic de personatges que va desgranant capítol a capítol. En principi no sabrem res d’ells i, de mica en mica, n’anirem sabent més del seu passat i els detalls que els han convertit en el que són en el present.

Luther Hargreeves (Tom Hopper) és número 1, el líder de l’equip. Posseeix súper força i un cos extra desenvolupat per unes raons que ja veureu. El seu objectiu és ser un heroi, complir tot el que el seu pare costi el que costi.

El número dos, Diego Hargreeves (David Castañeda) té l’habilitat de contenir la respiració indefinidament. Gràcies a les seves habilitats de combat, sobretot amb els ganivets i la seva personalitat és el lluitador més hàbil del grup. Kraken no tolera la disciplina i té un caràcter que l’enfronta a la resta del grup, sobretot a Luther, a qui només obeeix per obligació. Des de que el grup es va dissoldre, ha actuat com a justicier pel seu compte.

La narcisista Allison Hargreeves (Emmy Raver-Lampman) és la número 3. Posseeix el poder de la mentida i pot reescriure la realitat simplement dient la frase, “he sentit el rumor…”. Per culpa d’utilitzar aquest poder en la seva vida personal, el seu exmarit té la custòdia de la seva filla, Clara.

Klaus Hargreeves (Robert Sheehan) és el número quatre. Un drogoaddicte inestable que té l’habilitat de levitar i de comunicar-se amb els morts, però només quan no porta sabates. La seva infància el va obligar a madurar abans d’hora, fent d’ell un tipus en aparença fred i poc donat a acceptar responsabilitats.

El número Cinc (Aidan Gallagher) és un viatger del temps de 58 anys atrapat en el cos d’un nen de 10 anys. Està obsessionat per les coses que ha vist i fet, i està a punt de perdre el control de la realitat. Sap el que depara a la humanitat en el futur i mirarà d’aturar-ho amb l’ajut de la seva família o com sigui.

Ben Hargreevesn (Justin H. Min) era el número Sis. Amb l’habilitat d’alliberar els monstres que vivien sota la seva pell, la seva mort durant una missió d’ Umbrella Academy va marcar a tots i va ser una de les causes de la seva disgregació.

Finalment hi ha Vanya Hargreeves (Ellen Page), la número Set. Ella no té superpoders i per això mai es va sentir part de la família Umbrella Academy. Per la seva habilitat com a violinista, va ser reclutada per l’Orquestra Verdammten, però Vanya no destaca excessivament en res. L’aparició d’un noi en la seva vida monòtona la convertirà en una altra persona, una de força perillosa.

Pogo és el majordom de l’acadèmia i el més curiós de tot és que es tracta d’un ximpanzé al millor estil de César, d'”El planeta dels simis”. L’actor darrere de la interpretació d’aquest personatge és Adam Godley, que ha participat en sèries com ‘Breaking Bad’ o ‘Homeland’.

Qualsevol heroi, necessita un malvat. En el cas de “The Umbrella Academy” en són una parella: Cha Cha i Hazel, interpretats per Mary J. Blige i Cameron Britton. Dos assassins a sou de l’agència que vigila que el destí es produeixi com toca, viatgers en el temps que miren de caçar al numero Cinc.

L’Encarregada és un altre dels personatges antagònics, la cap de Cha Cha i Hazel. Capta a número Cinc quan viatja en el temps i es queda atrapat en un futur apocalíptic. L’Encarregada està interpretada per Kate Walsh, actriu coneguda pels seus papers a “Anatomía de Grey”, “Private Practice” i ”Por trece razones”.

Qui hi ha en el projecte?

“The Umbrella Academy” és una adaptació basada en els còmics de l’editorial Dark Horse creats pel líder del grup My Chemical Romance Gerard Way i il·lustrats per Gabriel Bá . La sèrie compta com a productor executiu i showrunner amb Steve Blackman, que ha adaptat altres còmics com la complicada “Legión” (aquesta és moltíssim més fàcil) i ha participat en sèries com “Fargo” i “Altered Carbon”.

Al davant de la càmera el rostre més conegut que trobarà l’espectador serà Ellen Page, que dona vida a una malenconiosa i poc valorada Vanya (o Número 7). A més els fans de “Misfits” de les primeres temporades estaran contents de retrobar-se amb Robert Sheehan que interpreta un personatge molt semblant al seu desvergonyit Nathan.

Però és Aidan Gallagher, en el seu paper del Número Cinc, qui sorprèn més. Diuen que per trobar “The Boy” l’equip va recórrer Regne Unit, Austràlia, Canadà i Amèrica i entre més de 320 actors. Quan ja no tenien esperança, expliquen, que va aparèixer Gallagher dient: “Mataria per aquest paper” i ja no va haver res més a dir. Tot estava dat i beneit.

També destacar, com acostuma a passar darrerament en les sèries de Netflix, la banda sonora de “The Umbrella Academy” és un excel·lent repàs a alguna de les millors partitures de les últimes dècades. 

Què en pensem?

“The Umbrella Academy” és un drama familiar amb tocs de superherois. Una mena de “This is us” amb poders. La dificultat de conviure i viure d’aquests germans és el nucli bàsic i central d’aquesta sèrie de 10 capítols. A partir d’aquí sumeu-li els efectes especials, un simi, una majordoma robòtica i un apocalipsi a evitar i ja ho teniu: “The Umbrella Academy”.

La sèrie té 6 capítols molt trepidants. Atrapa a l’espectador i saben posar molt bé tots els cliffhungers al final perquè vegis un capítol rere l’altre. Però els darrers capítols provoquen una certa sensació de trama principal allargassada i repetitiva… a banda d’un gir estètic i argumental en el personatge d’Ellen Page que frega el punt poc creïble, sobretot perquè si no ets un fan dels còmics tampoc no està explicat com caldria.

Amb tot és una sèrie distreta, amb personatges atractius (el número Cinc, Cha Cha i Hazel, L’encarregada o en Klaus, sobretot), que sap mostrar de mica en mica tota la història dels protagonistes. L’altre tema és si la trama principal dona prou per omplir els 10 capítols sense que l’espectador, al final, tingui la sensació de repetició i que la cosa no avança com ell voldria.

Clar que de la manera que acaba la primera temporada, crec que no hi ha cap altre remei que esperar la segona per saber com continua tot plegat.

Es pot veure a:


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X