Foc i Sang (Cançó de gel i foc) de George R.R. Martin
6Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

El nou llibre de George R.R. Martin acompanyat per Doug Wheatley narra la fascinant i sagnant història dels Targaryen, la dinastia que va regnar a Ponent tres-cents anys abans de l’inici de “Cançó de gel i foc”, la saga que va inspirar la sèrie de HBO, “Joc de trons”.

Segles abans que tinguessin lloc els esdeveniments que es relaten en “Cançó de gel i foc”, la casa Targaryen, l’única dinastia de senyors drac que va sobreviure a la Maledicció de Valyria, es va assentar a l’illa de Rocadragón.

Aquí tenim el primer dels dos volums en què l’autor de “Joc de trons” explica, amb tot luxe de detalls, la història d’aquesta família de culebrot: començant per Aegon I Targaryen, creador de l’icònic Tron de Ferro, i seguit pel resta de les generacions de Targaryens que van lluitar amb feresa per conservar el poder, i el tron, fins a l’arribada de la guerra civil que gairebé acaba amb ells.

Què va passar realment durant la Dansa de dracs? Per què era tan perillós apropar-se a Valyria després de la Maledicció? Com era Ponent quan els dracs dominaven el cel? Aquestes, i moltes altres, són les preguntes a les quals respon aquesta monumental crònica, narrada per un culte mestre de la Ciutadella.

George RR Martin és un punyeter. Té mig planeta pendent de què publiqui el final del que és una saga èpica. I què fa? Publica els llibres que ens deu? No, es posa amb uns de nous que amplia, encara més, l’univers de mons i noms que ja ens havia donat. I mentre tots els que esperen saben que aquest home té una edat i preguen perquè no deixi inacabada la saga literària.

“Foc i Sang” és a primera part d’una “bilogía” (sí, en farà dos) que s’endinsa en la història dels Targaryen. Una exhaustiva història sobre els orígens de Ponent. Una història rica plena de matisos, on Martin demostra el gran creador d’universos és i com gaudeix fent-ho. És el que volia la gent? Doncs no… però no se li pot negar que Martin fa el que li dona la gana, quan li dona la gana i no quan els altres li demanen.

“Foc i Sang” brinda als lectors l’oportunitat de tenir una altra visió de la fascinant història de Ponent. Aquesta obra, il·lustrada amb 80 làmines inèdites de Doug Wheatley, es convertirà, sens dubte, en una lectura ineludible per a una bona part dels fans de l’aclamada sèrie i els neguitosos per tenir més llibres de Martin. Un relat que té més de llibre d’història que de novel·la de fantasia…. No espereu trobar narrativa (si ho fes necessitaria un altre cop una saga interminable), són una llarga llista de fets i una llista de noms encara més llarga que pot produir un cert esgotament i embolic, sobretot si esperaves una altra cosa.Editorial: Alfaguara
Web editorial
ISBN: 9788420434117
Pàgines: 880
Preu: 32.90 € (e-book: 12.99 €)


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X