Capitana Marvel
7Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Quan l’actual arc argumental de pel.lícules dels superherois de la Marvel sembla que va arribant a la seva fi, ens quedava per descobrir un dels personatges clau: la persona a qui anava dirigida l’última trucada de socors de Nick Fury just abans que Thanos fes petar els dits i eliminar la meitat de la població a Vengadores: Infinity War. Així que mes i mig abans de l’estrena de Vengadores: Endgame ha arribat el moment de conèixer qui és i de què és capaç la Capitana Marvel.

Vers (Brie Larson) és una guerrera Kree del planeta Hala, en una unitat dirigida per Yon Rogg (Jude Law) i sota les directrius d’una Intel.ligència Artificial que pren diferent aspecte físic segons qui la veu (Annette Bening). Aquesta raça alienígena es troba en guerra amb una altra, els Skrull, liderats per Talos (Ben Mendelsohn). Durant una de les missions, la Vers acaba aterrant a la Terra al 1995. Allà es toparà amb Nick Fury (Samuel L. Jackson) i l’agent Coulson (Clark Gregg), a la vegada que començarà a tenir records o imaginacions d’altres vides que podria haver viscut a la terra: la d’una nena despreciada pel seu pare, la d’una cadet objecte de burla per part dels seus companys masculins o la d’una pilot de les Forces Aeries.

Capitana Marvel

El principal motiu per veure “Capitana Marvel” té nom i cognoms: Brie Larson. Ella és la primera dona a posar-se a les espatlles una pel.lícula del nou univers Marvel i se’n surt amb nota. La soltura i humor de que dota les diferents encarnacions del seu personatge és el que més frescura li dóna al film. I la postula molt per sobre de fracasats intentents anteriors de tenir una dona al capdamunt, des d’Elektra (2005) a Catwoman (2004) o Supergirl (1984); per sobre dels absurds intents de boicot que se li han volgut fer a la pel.lícula precisament per estar protagonitzada per una dona; i també per sobre en intencions feministes de l’èxit de 2017 de la competencia, Wonder Woman. La nova heroína de Marvel, amb moltes llicències respecte als còmics, ve carregada d’ironia, emocions, empatía, desimboltura i sobretot, voluntat d’aixecar-se després de cada caiguda.

Capitana Marvel

Aspectes que a estones els directors Anna BodenRyan Fleck contagien a altres elements de film, com la parella formada per uns rejuvenits digitalment Nick Fury i Coulson, la introducció d’un gat que esdevindrà personatge clau, les referències a la cultura dels 90 o el grapat de hits musicals d’aquella dècada introduits amb encert en diverses escenes.

Malauradament el conjunt de la historia no acaba de tenir-ne prou amb la seva protagonista. Amb acusats canvis de ritme, un inici que resulta confús pels no iniciats, un superpoder que no permet gaires dificultats per l’heroina i una resolució que cau en alguns sentimentalismes mal dibuixats, “Capitana Marvel” deixa a la seva conclusió la sensació d’haver estat no gaire més que un entreteniment superflu, que poca funció compleix per sí mateixa més enllà de ser el preludi necessari de la conclusió del drama dels Vengadores.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X