Ha començat la sisena edició de l’Americana Film Fest, la cita anual amb el cinema independent nord-americà de Barcelona. La programació d’aquest any inclou 24 llargmetratges, 8 documentals i 39 curts. Comencem el nostre repàs per la seva programació amb dues de les pel·lícules que s’han vist als inicis de l’Americana 2019: The Miseducation of Cameron Post i Her Smell.

The Miseducation of Cameron Post

La pel·lícula encarregada d’inaugurar aquesta edició ha estat The Miseducation of Cameron Post, escrita i dirigida per la cineasta Desiree Akhavan (Nova York, 1984). El film relata la història de Cameron (interpretada amb correcció per Chloë Grace Moretz), una jove descoberta durant el ball de fi de curs fent l’amor amb una amiga. La seva família decideix llavors ingressar-la a un centre de reorientació sexual on conviurà amb altres joves qüestionats per la seva sexualitat.

The miseducation of Cameron Post

La segona pel·lícula d’Akhavan compta amb elements biogràfics, com el seu debut darrera la càmera, Appropriate Behavior (2014), la història d’una jove bisexual que busca refer-se després d’una ruptura sentimental. Ambdues pel·lícules es centren en el reflex de la pressió i l’exclusió social a que es veuen sotmeses aquelles persones, principalment dones, amb comportaments que no es troben integrats a un sistema de valors acceptats per la majoria. Malgrat la duresa del tema, el to de The Miseducation barreja, amb dificultat, la serietat i l’humor i no aprofundeix en el seu conflicte. Amb el pas dels minuts el seu argument es torna repetitiu i la tensió dramàtica és mínima.

The Miseducation of Cameron Post, guanyadora del Gran Premi del Jurat a Sundance 2018 i l’Espiga de Plata a la Seminci de Valladolid, és una història senzilla i vitalista, amb una preciosa fotografia, però excessivament lleugera i limitada narrativament.

Nota: 6,5

Her Smell

Her Smell és la nova pel·lícula d’Alex Ross Perry, convidat especial a la passada edició de l’Americana. Un dels motius habituals de les cintes del jove realitzador i guionista de Nova York, és la insatisfacció vital i la desorientació a l’edat adulta. Her Smell, la seva sisena pel·lícula, tornar a desprendre l’amargor, incomoditat i malestar habituals del seu cinema, al narrar les addicions i dimonis interiors d’una cantant de rock d’èxit, durant els anys noranta, però en aquesta ocasió la proposta resulta excessiva, esgotadora.

Her Smell

El brutal tour d’Elisabeth Moss en el paper protagonista no aconsegueix augmentar l’interès per la seva tòpica història d’ascens, caiguda i recuperació. Perry apropa al màxim la càmera a la cara de Moss, enfrontant-nos a la seva bogeria, alimentada a base d’egoisme, rancor i desconfiança, però en tot moment com a espectadors ens mantenim distants al seu drama. El més destacat del seu allargat metratge són les energètiques actuacions musicals de la pel·lícula.

Nota: 6

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X