T’agrada el cinema nord-americà independent? S’apropa una nova edició de l’Americana Film Fest: del dimarts 5 al diumenge 10 de març, els Cinemes Girona i la sala Zumzeig programen una selecció dels millors llargmetratges, curts i documentals premiats a festivals americans com Sundance, Tribeca o SXSW.

Entre les 32 pel·lícules que es podran veure, hem triat 10 de les més interessants que es projectaran:

  • The Miseducation of Cameron Post:

Comencem pel principi: la sisena edició de l’Americana s’inaugurarà amb la projecció, a la Sala Phenomena, de The Miseducation of Cameron Post, guanyadora del premi a la Millor pel·lícula a Sundance 2018. Dirigida per Desiree Akhavan (Una chica de Brooklyn) i amb un repartiment encapçalat per Chloë Grace Moretz, narra la història d’iniciació d’un grup de joves qüestionats per la seva sexualitat.

The miseducation of Cameron Post
  • Damsel:

Damsel és la nova pel·lícula dels germans David i Nathan Zellner, amics del surrealisme i l’humor absurd, que estaran presents al festival com a convidats principals (en paral·lel al festival, la Filmoteca de Catalunya realitzarà un cicle amb la majoria de les seves obres). Damsel és un western molt particular, amb influències del cinema de Tarantino i Jarmusch, interpretat per dos dels actors més en forma de l’actualitat: Mia Wasikowska i Robert Pattinson.

  • The Golden Boat:

Una de les novetats d’enguany és la secció ‘The Lost Sessions’, on es projectaran pel·lícules d’interès perdudes o oblidables. Aquest any l’encarregada d’inaugurar aquests passis serà la comèdia negra The Golden Boat, la primera cinta nord-americana del director xilè Raoul Ruiz, realitzada al 1990 i rescatada pel MOMA al 2014. La pel·lícula narra l’odissea absurda que emprenen dos personatges contraposats pels carrers de Manhattan.

The Golden Boat
  • The Kindergarten Teacher:

Remake d’un aclamat film israelià, The Kindergarten Teacher, va guanyar el premi a la Millor direcció per a Sara Colangelo a Sundance 2018. Protagonitzada per Maggie Gyllenhaal, explica la relació obsessiva que s’estableix entre una professora de parvulari amb inquietuds artístiques i un dels seus alumnes, un nen prodigi.

The Kindergarten Teacher
  • Leave No Trace:

Leave No Trace, dirigida per la directora i guionista Debra Granik (Winter’s Bone), és la història d’un pare i la seva filla que viuen aïllats al mig d’un bosc, de forma molt austera, fins que un dia són descoberts per un cos forestal. Reforçada per les interpretacions de Ben Foster i Thomasin McKenzie, desenvolupa un drama sobre la nostra naturalesa salvatge i les imposicions de la societat.

Leave no trace
  • Madeline’s Madeline:

Precedida de bones crítiques a Sundance i Berlin, Madeline’s Madeline és una pel·lícula sobre els límits entre realitat i ficció, a l’estil de les obres de Charlie Kaufmann. El títol fa referència a Madeline, una jove de catorze anys que a través de les classes d’improvisació d’una escola de teatre descobreix una manera única d’expressar el seu món interior.

Madeline’s Madeline
  • Minding the Gap:

Dins de la programació de l’Americana trobem espai per al cinema documental nord-americà, amb algunes de les cintes més aclamades dels darrers mesos. En aquesta edició, es poden veure fins a quatre documentals nominats als Oscars 2019. Un d’ells, i guanyador de més de 40 premis internacionals, és Minding the Gap, un retrat de la desigualtat i les injustícies socials a través del retrat d’un adolescent aficionat al skate.

Minding the Gap
  • Relaxer:

Atenció a la premissa de la nova pel·lícula de Joel Potrykus (The Alchemist Cookbook): un jove és obligat pel seu germà a batre el record mundial de Pac-Man de la Nintendo 64 sense aixecar-se del sofà fins que ho aconsegueixi. Comèdia negra, paranoia i autodestrucció es fonen a una de les cintes que més donarà a parlar al festival.

Relaxer
  • We the animals:

L’òpera prima de Jeremiah Zagar, nominada a 5 Independent Spirit Awards, és una imaginativa i emocionant història d’iniciació, molt influenciada pel cinema de Terrence Malick, de tres germans preadolescents d’ascendència porto-riquenya.

We the animals
  • Wildlife:

I tanquem amb Paul Dano que ja va meravellar a l’Americana 2017 amb el seu paper a l’extraordinària Swiss Army Man. En aquesta ocasió veurem la seva òpera prima com a director, Wildlife, adaptació d’una novel·la de Richard Ford sobre la crisi d’un matrimoni nord-americà als anys 60, interpretat per un tàndem d’actors extraordinaris: Jake Gyllenhaal i Carey Mulligan.

Wildlife

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies