Un any més, gairebé tocant la primavera, arriba el Festival de Màlaga – aquest any ja en la seva 22ª edició- certamen dedicat a la cinematografia espanyola en el que, a més a més de cinema, assistirem a homenatges, cicles, exposicions i un munt d’activitats paral·leles.

Els inicis del Festival es remunten a l’any 1998 i des de llavors podem dir que ha anat creixent poc a poc, generant cada cop més atenció mediàtica, sobretot en els darrers anys quan per les seves pantalles han passat petites joies que després la crítica ha valorat molt positivament, com “Les distàncies“, d’Elena Trapé, que l’any passat es va endur la Biznaga de Oro. O “Estiu 1993“, de Carla Simó, que es va alçar amb el mateix guardó fa dos anys i fou un dels debuts més prometedors dels darrers temps. 

Aquest any la festa s’inaugura el divendres 15 de març, essent el film encarregat de donar el tret de sortida “Taxi a Gibraltar“, d’Alejo Flah. Per la seva banda, “Los Japón“, de Álvaro Díaz Lorenzo, serà la pel·lícula amb la que es posarà el punt i final al Festival. Ambdues pel·lícules formaran part -fora de concurs- de la Secció Oficial i curiosament, les dues estan protagonitzades pel malagueny Dani Rovira, qui a més a més rebrà un reconeixement a la pròpia gala inaugural.

Encara no s’han donat a conèixer totes les pel·lícules que formaran part de la Secció Oficial del Festival i fins la data només tenim un petit avenç:

7 razones para huir
  • 7 razones para huir, d’Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras, que compta amb un extens i prestigiós repartiment format per Emma Suárez, Lola Dueñas, Sergi López, Francesc Orella, David Verdaguer, Jordi Sánchez, Pepe Viyuela, Alain Hernández, Aina Clotet, Vicky Peña, Ramon Fonserè, Àgata Roca, Núria Gago, Borja Espinosa, Pol López, Rosa Cadafalch i Albert Ribalta. L’origen d’aquesta comèdia negra que Soler, Quinto i Torras construeixen a partir de 7 històries quotidianes és el curtmetratge Interior. Familia
  • La banda, de Roberto Bueso, amb Gonzalo Fernández, Charlotte Vega, Pepo Llopis, Xavi Giner, Hugo Rubert, Imma Sancho, Enric Benavent i Carlo Blanco, una pel·lícula que ens explica la història de Edu, un músic que retorna a casa després d’una estança a l’estranger, amb la mirada al passat -sobretot sentimental- que això comporta.
Litus
  • Litus, la nova pel·lícula de Dani de la Orden, basada en l’obra teatral de Marta Buchaca, amb Quim Gutiérrez, Belén Cuesta, Miquel Fernández, Adrián Lastra, Alex García i Marta Nieto, una comèdia dramàtica d’amistats que no aguanten el pas del temps i que es reuneixen després de la mort d’un altre amic.
  • Staff Only, de Neus Ballús, amb Elena Andrada i Sergi López, una pel·lícula sobre el turisme occidental a l’Àfrica, centrat en un viatge nadalenc a Senegal d’una família occidental en el que la seva filla adolescent s’aproparà al personal de l’hotel en el que s’allotgen per a conèixer una realitat molt diferent.
Staff Only

En canvi, sí que s’han donat a conèixer els noms dels guardonats amb alguns dels tradicionals premis que s’entreguen durant el Festival. El guionista Rafael Cobos rebrà el Premi Ricardo Franco, un guardó que premia el treball dels professionals darrera de les càmeres. L’actriu Cecilia Roth rebrà el Premi Retrospectiva a la seva trajectòria. Per la seva part, Raúl Arévalo recollirà el Premi Màlaga – Talent, que té com a finalitat la de reconèixer la seva nova faceta com a director. I la gran Julia Gutiérrez Caba rebrà la Biznaga Ciudad de Paraíso, un premi que s’atorga a aquells actors i actrius considerats com a imprescindibles. Queden pocs dies perquè comenci el Festival i com acostuma a ser habitual, anem rebent la informació amb comptagotes… Però paciència que conforme menys dies quedin, més detalls anirem rebent per part de l’organització… Quins seran finalment els membres del Jurat de cadascuna de les Seccions? Quins convidats il·lustres trepitjaran la catifa vermella…? Estarem atents…

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X