Ich war zuhause, aber (I was at home, but)
Angela Schanelec, 2019

Ens trobem davant d’nu drama familiar iy existencial amb una arriscada posada en escena que no ha acabat de convèncer a l’audiència. Plagada de llargs silencis o, tot el contrari, d’incontenibles xerrameques; fragmentada com ho està la familia de la que poc a poc anem descobrint la pèrdua del pare, la raó per la qual el fill ha escapat.

I was at home, but

I was at home, but” és surrealista a estones, com demostren els plans d’inici i final o la historia paralela del “Hamlet” d’institut, tractant potser de subratllar que cada ésser es nutreix del seu entorn. És potser aquesta característica de puzzle la que per moments avorreix i desenganxa de la narrativa del conjunt. 

La paranza dei bambini
Claudio Giovanessi, 2018

El que converteix el gamberrisme de colla en camorra és molt simple: la falta d’educació i els diners. I així ho expressa aquesta pel.lícula basada en la novel.la de Roberto Saviano. En certa manera, Nicola (Francesco Di Napoli), el protagonista de la pel.lícula, es transforma de líder de la colla en delinqüent amb la idea romàntica de tenir el poder de protegir (a una mare, ala veïns, als seus amics) i guanyar-se el respecte i el temor cap a la seva figura al barri. Ell i els que el segueixen, són nens enlluernats per l’or, per les marques de moda, les samarretes i les bambes de dos-cents euros; pels mobles cars, els televisors enormes amb els que jugar amb les sees consoles a matar.

La paranza dei bambini

Però Nicola és un adolescent que coqueteja amb uns i altres en la seva conquesta del terreny, sense adonar-se de que s’ha convertit en un titella del sistema i que es va introduint en el món de les drogues i de les armes. Sabem que la seva vida a partir d’ara consistirà en lliurar una batalla rera l’altra; matar o morir.

Bona pel.lícula en la que els carrers de Napols i les motos són també protagonistes d’una narració àgil i amb uns intèrprets molt encertats.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X