"El puente de Clay" de Markus Zusak
9Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Més de deu anys després de “La lladre de llibres”, el seu llibre debut que va conquistar a deu milions de lectors, Markus Zusak torna amb “El puente de Clay”, una saga familiar inoblidable i irresistible, inspirada en l’art i la cultura clàssica.

Els cinc germans Dunbar viuen en una llar sense adults, tenint cura els uns dels altres, lluitant per sobreviure en un món que els ha abandonat, fins que el seu pare, l’home que els va deixar sense mirar enrere, torna a casa. Per què ha tornat?

Matthew, cínic i poètic, és qui porta les regnes de la família; Rory, sempre falta a classe; Henry, una màquina de fer diners, i el petit Tomy, col·leccionista de mascotes que ha colonitzat la casa amb animals disfuncionals, com la mula Aquil·les o Rosy, el border collie. I després hi ha el silenciós Clay, perseguit per un succés del qual no es pot parlar però que té alguna cosa a veure la pinça que duu a la butxaca. La història dels Dunbar es remunta temps enrere: a aquest avi la passió pels antics grecs del qual encara omplena de color les seves vides, i als pares, que es van conèixer gràcies a un piano extraviat. En Clay tractarà de revelar el seu tràgic secret i de construir un pont per salvar la seva família i salvar-també a si mateix.

Hi ha escriptors que, no saps la raó, tenen la virtut de tocar-te la fibra més que altres. Markus Zusak és un dels meus. La seva primera novel·la “La lladre de llibres” és un dels meus llibres preferits, un d’aquells que sempre recomano i dels que més m’ha tocat l’ànima.

Amb “El puente de Clay”, Zusak ens endinsa en una saga familiar, els Dunbar. Cinc nois que viuen en una llar sense adults i amb un munt d’animals curiosos. L’arribada del seu pare, desaparegut d’un dia per l’altra, els capgira de nou la vida i endinsarà al lector en la història d’aquesta família disfuncional, on s’ha patit però sobretot s’ha estimat.

La narrativa de Zusak no és fàcil. La narració no segueix una línia temporal. Ens va donant tastos de diferents instants i moments com quan Penélope Lesciuszko, surt enganyada pel seu pare de l’Europa de l’Est o quan Michael Dunbar, un home fascinat per la pintura, la coneix gràcies a un piano perdut. Però sobretot hi ha en Clay, el silenciós Clay, el noi que sempre corre, la seva història amb una noia del barri i el secret que guarda en forma de pinça per a la roba, és la més important i la més tendra.

Zusak utilitza capítols curts, amb una prosa amb un aire de poesia, amb unes metàfores que, de vegades cal llegir dues vegades per copsar tota la bellesa que poden transmetre i uns personatges que converteixes amb teus a l’instant. “El puente de Clay” és d’aquelles històries que acaronen, que t’atrapen, et captiven i et toquen l’ànima.  Una història ideal per perdre en les nits d’hivern. I quan acaba, que no ho vols, tanques el llibre amb pena però content d’haver-lo gaudit.Editorial: Lumen
Web editorial
ISBN: 9788426405906
Pàgines: 640
Preu: 21.90 € (e-book: 9.99 €)


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X