La tendresa
8Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

“La Tendresa” és una història de llenyataires i princeses. Escrita i dirigida per Alfredo Sanzol, arriba al Teatre Poliorama de Barcelona després de l’estada al Teatro de la Abadía de Madrid. Traduïda per Joan Lluís Bozzo compta amb Laura Aubert, Javier Beltrán, Elisabet Casanovas, Marta Pérez, Jordi Rico i Ferran Vilajosana en el repartiment.

“La tendresa” narra la història d’una reina una mica maga i les seves dues filles, que viatgen en l’Armada Invencible, obligades per Felip II a casar-se en matrimonis de conveniència amb nobles anglesos després d’haver envaït Anglaterra. La reina Maragda odia els homes perquè sempre li han condicionat la vida i li han robat llibertat, així que no està disposada a permetre que les seves filles tinguin el mateix destí que ella. Quan l’Armada passa a prop d’una illa que la reina considera deserta, provoca una gran tempesta que enfonsa el vaixell on viatgen.

El seu pla és quedar-se a viure en aquesta illa amb les seves filles per no haver de tornar a veure mai més cap home. El problema és que escullen una illa on des de fa vint anys hi viu un llenyataire amb els seus dos fills, que s’hi van amagar per no tornar a veure una dona en la seva vida. Quan la reina i les dues princeses descobreixen que no estan soles, es vesteixen d’homes per protegir-se. I aquí comencen les aventures, els embolics, els enamoraments i les confusions.

“La tendresa” és una comèdia romàntica d’aventures, una comèdia d’embolics, que partint dels tòpics que un sexe llença sobre l’altre en l’eterna guerra de sexes intenta explicar que no es pot fugir dels sentiments un cop apareixen per molt que existeixin precedents dolorosos. I que tampoc els pares poden protegir els fills dels patiments de la vida, perquè això posa en perill la vivència d’una vida plena. “La tendresa” parla també de la força i de la valentia per expressar amor.

La tendresa Poliorama

“La tendresa” beu de Shakespeare, de la influència de “La tempesta” i de “Nit de reis”, però també d’”Al vostre gust”, de “Molt soroll per no res”, de “Somni d’una nit d’estiu” i de moltes altres. De fet en els diàlegs de l’obra s’hi poden trobar els títols de les catorze comèdies de Shakespeare. El text compta amb un llenguatge ric de metàfores i comparacions.

Els personatges de “La tendresa”, magníficament interpretats per Laura Aubert (La princesa Robí), Elisabet Casanovas (la princesa Salmó), Javier Beltrán (el llenyataire Verdmar), Marta Pérez (la reina Maragda), Jordi Rico (el llenyataire Marró) i Ferran Vilajosana (el llenyataire Blaucel), expressen les seves emocions de manera descarnada i són extrems en les seves passions. Per a ells, la vida no es pot desaprofitar.

Amb un escenari sobri, amb molt pocs elements i unes cortines de fons que permeten el joc d’entrades i sortides de personatges transcorre l’acció trepidant durant les quasi dues hores (sense descans) que dura l’obra. Un gran text d’Alfredo Sanzol, que va estrenar l’obra al Teatro de la Abadía de Madrid i que ara arriba al Poliorama amb la traducció de Joan Lluís Bozzo i la coproducció de Dagoll Dagom i T de Teatre.

Una obra tendra, molt divertida i on de seguida se li agafa carinyo als personatges sorpresos pels seus sentiments. “La tendresa” és aquelles creacions on es comença fent un somriure i de mica en mica els riures van in crecendo fins que quasi no se sent el text dels actors de les riallades del públic.

Ànimes turmentades, plans i paraules d’amor, cors salvatges, desitjos, tremolors, visions, jocs, enganys, relacions imprevisibles, enuigs, bellesa, confiança, màgia, embolics, aire, terra, tempestes, conjurs, bogeria, gelosia, amors eterns, innocència… En definitiva, “La tendresa”. Què més voleu?Teatre: Teatre Poliorama
Dates: A partir del 19 de gener
Direcció i text: Alfredo Sanzol
Intèrprets: Laura Aubert, Elisabet Casanovas, Javier Beltrán, Marta Pérez, Jordi Rico y Ferran Vilajosana.
Escenografia: Alejandro Andújar
Comprar entrades


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies