La Favorita
8.7Valoració
Puntuació dels lectors: (1 Vot)
8.9

El grec Yorgos Lanthimos s’ha guanyat el lloc com un dels realitzadors més interessants del cinema recent, amb films escrits i dirigits per ell, capaços de plantejar histories tan surrealistes com carregades de l’humanisme més bàsic, pertorbadores i a la vegada magnètiques. En la seva nova pel.lícula, “La Favorita”, deixa l’autoria del guió, es rodeja d’un repartiment de luxe i es centra en la direcció, amb l’ambició d’abarcar un públic més ampli sense renunciar a algunes de les seves constants. I la jugada li ha sortit rodona.

A principis del segle XVIII, la Reina Anna (Olivia Colman) ocupa el tron d’Anglaterra. Però en realitat és la seva amiga Lady Sarah (Rachel Weisz) qui manega realment els fils del regne, aprofitant la seva influencia sobre la soberana i la mala salut i les inseguretats d’aquesta. Almenys fins l’arribada de l’Abigail (Emma Stone), una noia de familia caiguda en desgracia i que hauria de treballar com a serventa a palau, però que veurà una oportunitat d’or d’apropar-se a la Reina per recuperar el seu lloc entre l’aristocràcia. En una época convulsa en que el país està en guerra amb França i els cortesans s’entretenen amb frívols passatemps, la lluita de poder entre Sarah i Abigail podria canviar el curs de la historia.

La Favorita

La favorita‘ podria semblar una mena de fugida del que fins ara ens havia ofert el director de ‘Canino’, ‘Alps’, ‘Langosta’ i ‘El sacrificio de un ciervo sagrado’. Però amb el seu trasllat de móns moderns pseudo-distòpics a l’Anglaterra de principis del segle XVIII, s’emporta amb ell tant el gust per l’inquietant retrat de la crueltat en les relacions humanes com la seva manera de filmar-lo.

En el magnífic guió que signen Deborah Davis i Tony McNamara, carregat de diàlegs enginyosos i situacions tragicòmiques, no s’hi troba a faltar el nom de Yorgos Lanthimos, perque en certa manera també hi és present. ‘La favorita‘ és una comèdia satírica sobre la pugna entre dues dones per ser la preferida de la sobirana. Però també aconsegueix un assemblatge brillant entre les intrigues personals i les seves conseqüències en la política interna i d’exteriors de tot el país i viceversa.

La Favorita

Aquest món d’època on s’ambienta, aparta el refinament i els modals per recrear-se en el fang, els baixos instints, l’enfermetat, la vulgaritat i la decadencia. Amb la reina al centre d’una societat surrealista on Lanthimos pot explorar de nou les misèries humanes amb la seva càmera, entre balls hilarants, curses d’ànecs, conills i guerres de tomàquets. I ho fa recorrent a múltiples recursos des d’angles extrems a diferents lents i iluminacions per plasmar a les imatges la càrrega psicològica del drama de les seves protagonistes.

Així, amb una posada en escena dinàmica, unes interpretacions superbes en el nivell ajustat d’histrionisme i recolzada en el barroquisme de la fotografia, el vestuari i el disseny de producció ‘La favorita‘ es converteix en un festí visual únic i apassionant.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X