Per sant Jordi, llibres i cinema. L’exitosa (més de 10.000 persones) Jornada de Portes Obertes dels renovellats i flamants Cinemes Verdi va donar l’ocasió perquè Conxita Casanovas, la nova directora del Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (Barcelona Film Fest), mantingués, dijous 10 de gener, un contacte amb els mitjans de comunicació i fes un primer avanç de les novetats de l’edició de 2019 del certamen barceloní, tan vinculat a les entranyables sales del barri de Gràcia.

Casanovas, que ocupa el càrrec des de novembre de l’any passat, va apostar per la continuïtat d’un model de festival orientat a la relació cinema-literatura i història, amb films que adaptin obres literàries, produccions de rerefons històric o films biogràfics sobre grans personalitats. Més que la fórmula, el que canviaria enguany, en part, seria l’ornament que acompanya un producte cultural que té vocació de convertir-se en la gran cita cinematogràfica de la primavera catalana i que vol donar anomenada a Barcelona com a ciutat cinèfila.

Així, el festival, que incorporarà en aquesta edició la clàssica catifa vermella, vol portar a Barcelona, entre el 22 i el 30 d’abril, celebritats del setè art que projectin internacionalment el nom del festival, i en aquest sentit la directora va anunciar que estan intentant lligar, si la salut li ho permet, la visita a la capital catalana de Peter Bogdanovich, per presentar El gran Buster, el seu magistral documental sobre l’obra i la vida de Buster Keaton. De la mateixa manera, Casanovas va avançar, sense revelar-ne el nom, que l’equip del festival negocia aquestes dies la visita a Barcelona d’una estrella “d’alçada”, que hi completaria el toc de glamur hollywoodenc.

BCN Film Festival Sir

Tornant a la programació i a propòsit del film de Bogdanovich, Cara de pal protagonitzà juntament amb Charles Chaplin els “Imprescindibles” en l’edició d’enguany, amb l’exhibició de clàssics com ara El maquinista de la general o Candilejas, únic títol en què aquests dos genis nascuts amb el cinema i per al cinema treballarien plegats.

Pel que fa a la secció oficial, Conxita Casanovas va poder confirmar la participació per ara de títols tan suggeridors com ara Edmond, d’Alexis Michalik, biopic sobre Rostand i la gestació del Cyrano de Bergerac ambientat en el París del tombant dels segles XIX al XX; el prometedor film Sir, de Rohena Gera, presentat a la Setmana de Crítica de Cannes, sobre “una pretty woman índia –amb paraules de Casanovas–, que no es deixa comprar”, o el thriller Rojo, de Benjamin Naishtat, la pel·lícula més aclamada –amb permís de la guanyadora, la meravellosa Entre dos aguas– del darrer festival de San Sebastián, on obtingué tres premis, entre les quals el de millor actor per a Darío Grandinetti. Conxita Casanovas va manifestar que el Festival tractarà de comptar amb la presència a la sala de l’actor argentí, qui els anys 80 va residir a Barcelona i era un habitual de les butaques del Verdi.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X