Any nou, temporada de premis nova. Aquesta passada nit els guardons que concedeix l’associació de premsa extrangera a Hollywood donava el tret de sortida a un seguit de gales que culminaran el proper 24 de febrer amb l’entrega dels Oscar. I ho han fet, després d’algunes curioses reubicacions de nominats entre les seves categories, sumant-se al fenòmen mundial que està suposant la pel.lícula sobre Queen:” Bohemian Rhapsody” i també entregant el major nombre de guardons de forma inesperada a “The green book”.

Incertesa generava la parella de presentadors escollits per portar la gala dels Globus d’Or d’aquest any: Sandra Oh (Killing Eve) i Andy Samberg (Brooklyn Nine Nine). El resultat, decebedor. Una de les cerimònies més avorrides que es recorden, on els dos amfitrions van gastar les bromes en una torpedinada d’acudits deixats anar a l’inici com una metralleta i a continuació 3 hores amb innumerables pauses per anuncis que han trencat qualsevol gràcia i continuitat.

Globus d'Or Andy Samberg Sandra Oh

No han estalviat fer referencia a la gala dels Oscar, que es celebrará a final de febrer i encara no té presentador, després de la polémica amb l’escollit Kevin Hart: “Benvinguts a la gala dels Globus d’Or, de la que sortirà l’afortunat presentador dels Oscar. Nosaltres som els únics que no s’han ficat en cap embolic”, començaven. I precisament, en aquests moments exacerbats de la correcció política, s’ha notat a faltar molta ocurrència, ironia i uns tocs de desacomplexada mala llet en les seves intervencions.

En les categories televisives, les guardonades com a millors series de l’any han estat “The Americans” com a drama, “El método Kominsky” com a comèdia i “American Crime Story: El asesinato de Gianni Versace”. Especialment just ha estat el primer, reconeixent per fi una serie que porta ja 6 temporades a un nivel altíssim.

Globus d'Or The Americans

Per desgracia, els seus protagonistes Keri Russell i Matthew Rhys no s’han emportat el premi a la interpretació. Els escollits en les categories de drama han estat la presentadora, Sandra Oh, per “Killing Eve” i, sorpresa majúscula, Richard Madden per “Bodyguard”, que precisament amb la seva inexpressivitat ha estat dels pocs elements criticats de la serie britànica de l’any.

Globus d'Or Rachel Brosnahan

En les series de comèdia, Rachel Brosnahan per “La maravillosa Sra. Maisel” i Michael Douglas per “El método Kominsky” han estat els premiats pels seus treballs interpretatius. Completaven els premis televisius els rebuts per Patricia Arquette (Fuga en Dannemora) i Darren Criss (American Crime Story: El asesinato de Gianni Versace) com a millors intèrprets en minisèries, i Patricia Clarkson (Heridas abiertas) i Ben Wishaw (A very English Scandal) com a millors secundaris.

Més sorpreses encara depararien les categories de cine. Curiosament, el particular duel entre les dues grans pel.lícules musicals de l’any es lliurava a l’apartat de Pel.lícula de Drama on “Bohemian Rhapsody” i “Ha nacido una estrella” es disputaven diferents estatuetes. Finalment el biopic de Freddie Mercury i els Queen que está arrassant a tot el món ha estat la vencedora amb els premis a Millor Drama i Millor actor de drama per l’excel.lent treball de Rami Malek.

Globus d'Or Bohemian Rhapsody

I parlant de música, per la seva banda, Justin Hurwitz, el compositor de capçalera de Damien Chazelle, també veia reconeguda la seva partitura per “First Man“.

Això sí, la cançó de l’any tenia ja un guanyador indiscutible a totes les travesses i una emocionada Lady Gaga ha pogut pujar a l’escenari amb el seu incomodissim vestit blau a recollir el guardó pel tema principal de “Ha nacido una estrella”: Shallow. Un moment que tothom dóna per descomptat que es repetirá als Oscar.

Globus d'Or Lady Gaga

El premi a la millor actriu de drama, però, ha vist com anava a mans de Glenn Close per “La buena esposa“. La seva cara de sorpresa ha estat una de les imatges de la nit, juntament amb el discurs que amb la platea d’empeus li ha servit per reivindicar un cop més una major participació femenina en la indústria.

Globus d'Or Glenn Close

Despullades les categories de comèdia/musical de les dues grans competidores de l’any, “The Green Book” de Peter Farrelly aprofitava per convertir-se contra pronòstic en la pel.lícula més premiada de la nit. Fins a tres cops va sonar el seu títol perque pugessin a l’escenari a recollir els premis a Millor Comèdia o Musical, Millor Guió i Millor actor secundari per Mahershala Ali. Aquesta història sobre la relació entre un conductor italo-americà (Viggo Mortensen) i un pianista afro-americà de gira per l’Amèrica dels anys 60 arribarà als cinemes al febrer.

Globus d'Or The Green Book

Els Globus d’Or a la interpretació en comèdia si que han anat a mans de les pel.lícules que a priori partien com a favorites: Christian Bale, que a “Vice” es posa a la pell de qui fou el vicepresident de Bush, Dick Cheney, i que ha bromejat al seu discurs sobre la seva pròpia falta de carisma, i Olivia Colman, que a “La Favorita” interpreta a la Reina Anna a l’Anglaterra del segle XVIII, on dues dones es disputen el seu favor i el poder real del regne. Regina King (El blues de Beale Street) completava els premis actorals de la nit.

Globus d'Or Olivia Colman

També dues estatuetes s’emportava a casa un altre dels triomfadors de la nit, el mexicà Alfonso Cuarón. Així ha vist reconeguda una vegada més la seva brillant i personal “Roma“, produïda per Netflix i estrenada també en alguns cinemes. Amb els globus daurats a la Millor Pel.lícula Estrangera i Millor Director a les mans, encara una temporada de premis que se li augura fulgurant.

Globus d'Or Alfonso Cuarón

I si hi havia una categoria on cap dels nominats haguessin fet arrufar el nas a ningú en cas de guanyar, era el de Millor Pel.lícula d’Animació. Hi competien “Isla de Perros“, “Los increíbles 2“, “Mirai“, “Ralph rompe Internet” i “Spider-man: Un nuevo universo“. Finalment ha estat aquesta joia de Bob Persichetti, Peter Ramsey i Rodney Rothman que trasllada els recursos del còmic a la pantalla en una història sobre l’existència de diversos Spider-Man en universos paral.lels la que ha aconseguit més vots de la HFPA.

La gala de l’associació de premsa extrangera de Hollywood també ha tingut un moment pel reconeixement de dos mites vivents amb premis a la seva carrera, la cinematogràfica per Jeff Bridges i la televisiva per Carol Burnett.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies