Under the Silver Lake
8Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Al 2014, David Robert Mitchell va ser un dels triomfadors a diversos festivals com el de Sitges amb “It follows”, una original pel.lícula de terror que amb la seva manera de portar la tensió va atrapar els espectadors. Aquest any tornava a viatjar pel circuit festivaler amb una nova proposta que de nou sotmet al seu protagonista a un viatge per un malson, però el to de la historia és totalment diferent: Under the Silver Lake.

En Sam (Andrew Garfield) és un jove pringat que viu a Los Angeles, sense massa ofici ni ocupacions a la vida, que a sobre està a punt de ser desnonat del seu apartament pels endarreriments en el lloguer. Un dia queda fascinat per la noia de les seves fantasies (literalment?) (Riley Keough) que troba a la piscina del seu complex. Però a l’endemà ella desapareix i en Sam començarà un periple per diferents racons de la ciutat per trobar-la.

Under the Silver Lake

A “Under the Silver Lake” David Robert Mitchell converteix Los Angeles en el tauler d’un joc de pistes per on en Sam anirà passant d’un indici a l’altre en busca de la Sarah. De fet qui conegui la ciutat disfrutarà especialment l’aventura del protagonista pels seus racons. I pel camí es toparà amb un assassí en sèrie de gossos, gurús, aspirants a actriu, una mare obsessionada per una actriu de cine mut i un lloro que no para de cridar una paraula inintel.ligible, entre d’altres marcianades.

Així d’extranya i irracional resulta “Under the Silver Lake”, fascinant i incomprensible, una raresa que juga a emular i parodiar a la vegada mestres com Hitchcock o Lynch. Una peculiar coctelera que mescla amb sorprenent naturalitat des de l’imaginari del cinema negre clàssic a recursos visuals del thriller psicològic, amb un munt de referències cinèfiles i de la cultura popular més una banda sonora plena de clàssics del rock modern.

Ja avisa David Robert Mitchell que en aquest viatge de búsqueda de coses tangibles i no tan tangibles que és la seva pel.lícula el que busca és que cadascú en faci la seva propia lectura personal. I no ens ho dóna pas mastegat. Tot plegat, esdevé un viatge psicodèlic, sorprenent i amb una narrativa magnètica, que juga des de l’absurd a denunciar l’absurd i que atrapa l’espectador a la teranyina de la peculiar aventura del Sam.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies