Un acord entre TV3 i Movistar+ assegura la continuïtat de la sèrie revelació de TV3, “Merlí”. L’“spin-off” titulat “Merlí: Sapere Aude” tindrà com a protagonista el Pol (Carlos Cuevas), l’alumne preferit de Merlí. Héctor Lozano, creador de la sèrie original, seguirà al capdavant del projecte. Aquesta serà la primera producció original Movistar  que es gravarà en català.

Movistar+ i TV3 han tancat un acord que permetrà la continuïtat de “Merlí”, i es garantirà així una nova vida per a la sèrie d’èxit, que es podrà seguir en exclusiva a Movistar+  a partir de finals del 2019. TV3 l’oferirà un any després de la seva estrena. Com totes les sèries de producció original, “Merlí: Sapere Aude” estarà disponible en vídeo sota demanda en exclusiva a Movistar+ .

L’“spin-off” de la ficció, titulat “Merlí: Sapere Aude”, arrenca uns mesos després de la mort de Merlí, quan Pol Rubio inicia els seus estudis a la Facultat de Filosofia.

“Merlí” va ser creada i produïda per la productora Veranda TV. Les seves tres temporades van ser emeses amb gran èxit per TV3 en “prime time”, amb quotes de pantalla de més del 22%. Ara arriba “Merlí: Sapere Aude”, una aposta de producció de Movistar+ amb la col·laboració de TV3, que mantindrà l’essència de la sèrie.

La ficció creada per Héctor Lozano la continuarà escrivint ell mateix, i la produirà Veranda TV amb el mateix equip creatiu i tècnic de les temporades anteriors, de manera que es garantirà el segell Merlí que tant va agradar als seguidors de la sèrie original.

La visió de l’autor

“Després d’un any sense escriure ‘Merlí’, el trobava a faltar. Per aquesta raó vaig acceptar l’entusiasta proposta de Movistar demanant-me ‘més Merlí’.”

Ara ha arribat el moment d’anunciar que Movistar+ estrenarà en exclusiva “Merlí: Sapere Aude”, l’“spin-off” de “Merlí” centrat en el personatge de Pol Rubio i en el seu pas per la Facultat de Filosofia. Com viu Pol la seva vida sense Merlí? Com s’adapta a la facultat? Quines noves amistats tindrà? S’enamorarà?

Movistar+ es llança a l’aventura d’estrenar una sèrie en català per a tot Espanya. Escriure la sèrie en la seva llengua original és mantenir l’essència i el to de “Merlí”, i crec que la decisió ha estat molt valenta.

Els fans de “Merlí” tenen ànsies de saber més. No només els espectadors catalans, sinó també els de la resta d’Espanya i de Llatinoamèrica. Escriure pensant que hi ha tanta gent que espera i desitja el que estàs escrivint és un luxe.

En la seva primera classe, Merlí va pronunciar unes paraules que van quedar gravades en la ment de Pol: “Us vull desperts, no us deixeu arrossegar per l’opinió de la majoria, tingueu criteri propi!” Aquestes paraules es resumeixen en la màxima d’Horaci: Sapere Aude (atreveix-te a saber). I d’aquí el títol …

…“Merlí: Sapere Aude”: la sèrie se centrarà en el desig d’aprendre de Pol Rubio, i en el seu procés maduratiu, amb la universitat com a escenari principal. Tot girarà al voltant de Pol: la família, els nous amics, els nous professors i els nous amors… I també Bruno, el seu amic incondicional, i fill de Merlí. Perquè els espectadors saben que Pol i Bruno acabaran sent parella. Però… com arribaran a consolidar aquest amor? Doncs això: Sapere aude!

 Héctor Lozano, creador de “Merlí”

 Bogeria ‘Merlí’ a tot el món

Aquesta ficció continua recollint èxits a tot el món. A l’agost es va saber que s’estava preparant l’adaptació de ‘Merlí’ a Alemanya. Això era després d’haver traspassat fronteres i que s’hagués pogut veure a l’Amèrica Llatina i al mercat de parla hispana dels Estats Units a través de Netflix, a més de la cadena Cinema + Famillie de Canal Plus França.

A Espanya, “Merlí” es va poder veure conjuntament amb altres sèries de TV3 com “Cites”, “Polseres vermelles” i “Nit i dia” a través de la plataforma Movistar+. “Merlí” també va ser adquirida per ETB del País Basc, que la doblarà a l’euskera.

El fenomen de “Merlí” a Amèrica és digne d’estudi. Dir que s’ha convertit en tot un fenomen popular, principalment a l’Argentina, Xile i l’Uruguai, és poc. “Merlí” i els seus protagonistes apareixen de manera constant en els mitjans de comunicació i en els debats socials. La versió en castellà del llibre “Quan vam ser els peripatètics”, publicat per Planeta i escrit pel creador de la sèrie, Héctor Lozano, es va situar entre els més venuts en la seva aparició a l’abril a l’Argentina. Carlos Cuevas i Héctor Lozano, precisament, són dos dels convidats a la Fira del Llibre de Buenos Aires, que se celebrarà entre l’abril i el maig vinents amb Barcelona de ciutat convidada.

La sèrie va ser guardonada aquest octubre, durant la cerimònia dels XII Premis del Festival de la Publicitat Independent, amb el premi argentí Inodoro Pereyra de Plata en la categoria de Millor Producció Independent de Ficció, que es va atorgar a la ciutat de Rosario. Anteriorment, “Merlí” va recollir el Premi Iris del Jurat de l’Acadèmia de Televisió per “acostar la filosofia i el pensament a la societat des de la ficció i pel seu reconeixement internacional”.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies