"Planetarium" de Chris Wormell i Raman Prinja
9Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Hi ha nova exposició en un dels museus més particulars que existeixen. Un format capaç d’albergar els cossos celestes de l’Univers en un espai reduït. Planetarium és la nova entrega de la col·lecció Visita el nostre Museu d’Impedimenta. Prepareu-vos per gaudir d’un viatge únic als confins de l’espai exterior.

Estem d’enhorabona, celebrem la nova entrega de la col·lecció Visita Nuestro Museo. Després dels aclamats Animalium, Botanicum, Dinosaurium i Historium, arriba Planetarium. En aquesta ocasió és l’univers el protagonista d’aquesta experiència única, un emocionant recorregut al voltant de planetes, estrelles, galàxies i altres cossos celestes que podem admirar en les impressionants il·lustracions de Chris Wormell perfectament complementades amb les didàctiques explicacions del professor Raman Prinja. De la conjunció de les dues arts en resulta una obra única que deixa sorprès al lector.

Aquest particular museu es divideix en 7 sales. La sala inicial ens mostra una mirada a l’espai, com l’ésser humà ha observat el cel i com s’estudia en l’actualitat gràcies al coneixement científic del comportament i propietats de la llum i la radiació. Seguidament, viatjarem pel Sistema Solar, el Sol, les estrelles, les constel·lacions i les galàxies per finalitzar revisant el naixement de l’Univers i el seu possible final. Fins aquí, aquest podria ser un plantejament habitual i del qual hi ha innombrables llibres, però la diferència està en la qualitat dels autors i especialment en el format en que es presenta. Ja és habitual en La Finestra Digital destacar l’encomiable tasca que realitza l’Editorial Impedimenta de convertir les seves obres en joies literàries.

Planetarium Impedimenta

Aquesta joia s’adverteix ja en la seva portada, una sorprenent il·lustració on els anells de Saturn semblen tenir volum, les brillantors il·luminen la foscor del negre fons i multitud de detalls més. Al seu interior ens trobem amb grans il·lustracions que ocupen pàgines senceres i uns textos que secunden perfectament el seu comès gràcies al llenguatge clar i precís del professor Prinja. El destinatari d’aquesta obra pot ser qualsevol interessat en l’Univers, l’edat no importa. Grans i petits es quedaran bocabadats en veure les enormes i meravelloses il·lustracions i entendran els instructius textos que les acompanyen.

La lectura d’aquest llibre és lenta i pausada, la temàtica i les belles imatges que alberga aturen el temps i ens ofereixen delectar-nos en els detalls. Gran part d’aquest fet és mèrit de l’inconfusible estil de Chris Wormell que en aquesta ocasió eleva el seu particular traç a una altra dimensió que trenca la barrera de l’espai-temps. El meu primer contacte amb el seu treball va ser a Dinosaurium, en ell vam poder gaudir de la virtut de l’artista d’oferir-nos imatges sòbries que amaguen infinitat de traços al seu interior. A Planetarium, l’autor evoluciona gràcies a la utilització de les ombres i la foscor que ofereix l’Univers. Els seus cossos celestes emergeixen del no-res i donen la sensació d’emetre llum i il·luminar-nos.

En resum, es tracta d’una delicada obra d’orfebreria visual que es suma a la prestigiosa col·lecció de Visita el nostre Museu. Un llibre que enlluerna quan s’obre per primer cop i que segurament es convertirà en aquest llibre de la nostra prestatgeria que s’obrirà en el futur i ens tornarà a sorprendre tal com va fer el primer dia.Chris Wormell
Il·lustrador nascut el 1955 a Lincolnshire. De formació autodidacta, el seu primer llibre, An Alphabet of Animals, va guanyar al 1990 el Premi de la Fira del Llibre de Bolonya. Al 2004 va guanyar el Premi del New York Times Book Review al millor llibre de l'any perTeeth, Tails and Tentacles. Mostra del seu estil inconfonible es poden veure en llocs com la portada de l'éxit de vendes H de Halcón. També destaca Dinosaurium de la col·lecció Visita nuestro Museo.

Raman Prinja
És professor de Astrofísica a la University College de Londres, on s'ha especialitzat en estrelles massives, la formació d'estrelles i l'evolució de les galàxies. Ha guanyat diverses vegades el premi que la seva universitat atorga als millors professors. A Raman li encanta fer accessible la seva matèria al públic general, i ha escrit diversos llibres d'èxit sobre astronomia, com Observa el cel nocturn, que va quedar finalista del Premi al Llibre per a Joves de la Royal Society el 2015.

Editorial: Impedimenta
ISBN: 978-84-16542-94-9
Número de pàgines: 96
Preu: 25 €


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies