D’entre totes les novetats literàries d’aquesta tardor ens han cridat l’atenció dues que posen la seva mirada ben amunt, sobre els nostres caps. Són dos llibres que tracten de l’univers. Per una banda “Univers Hawking! idees siderals…”, que repassa les reflexions més rellevants que el gran científic Stephen Hawking va fer al llarg de la seva vida. Per l’altra, “Planetarium”, una obra il·lustrada que ens convida a fer una visita a un museu on s’exposen els diferents elements de l’Univers.

Ambdues són un exemple de com a través d’un llibre es planteja transmetre coneixement, són dues obres didàctiques que aconsegueixen el seu objectiu per camins ben diferents. “Univers Hawking!” es basa principalment en la precisió del llenguatge i l’explicació de conceptes de difícil comprensió. Fa servir la il·lustració per reforçar el missatge i facilitar la seva assimilació. Pel contrari, “Planetarium” gira al voltant d’unes meravelloses il·lustracions dins d’un format de gran qualitat que venen acompanyades d’un text explicatiu de rigor científic i a la vegada de fàcil d’entendre.

Us convidem a llegir la crítica de cadascuna d’elles i gaudir com hem fet nosaltres de conèixer una mica més allò que hi ha dalt del cel, que ha fascinat a la humanitat i ha mirat per comprendre i així entendre el nostre lloc en aquesta immensitat que anomenen Univers.

 

Univers Hawking   Planetarium Impedimenta

 

 

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies