El ángel
8Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

Basada en fets reals, arriba als cinemes la pel·lícula que ha revolucionat la taquilla argentina. Buenos Aires, 1971. Dirigida per Luis Ortega i protagonitzada pel descobriment  Lorenzo Ferro y Chino Darín, “El angel” ens porta la història de Carlos Robledo Puch, adolescent amb aspecte angelical que va cometre diversos assassinats i robatoris en els anys 80.

Carlitos és un adolescent de rostre angelical, amb uns encants que li permeten obtenir tot el que vol. A l’institut, coneix Ramón, i junts formen un duo perillosament encantador, que roba i menteix. Aviat, matar es converteix en una forma de comunicar.

El seu director, Luis Ortega va signar “Caja negra”, la seva primera pel·lícula, als dinou anys, quan estudiava a la Universidad del Cine de Buenos Aires. També ha dirigit “Monobloc” i “Lulú”, i va presentar “El ángel” a Canes, una pel·lícula que arriba produïda i apadrinada per els germans Almodóvar.

El angel

En total, es creu que Carlos Robledo va cometre més de quaranta robatoris i onze homicidis. Avui, després de més de quaranta-cinc anys a la presó, és el pres que més temps porta en un centre penitenciari en la història d’Argentina. A causa de la seva aparença angelical, la premsa el va anomenar “L’àngel de la mort”.

Lorenzo Ferro és l’actor que posa rostre a aquest noi de rinxols de querubí, un àngel desinhibit en l’art de matar i el dota d’un desvergonyiment simpàtic que el fa atractiu, malgrat el que fa. Al seu costat Chino Darín, fill d’una família molt peculiar de delinqüents i que acaba convertit en el seu soci i obscur objecte de desig.

El resultat és una pel·lícula amb ritme, distreta, de divertit humor negre, desvergonyida, ambivalent, amb una banda sonora musical molt almodovariana i un protagonista de gran carisma. Una crònica negra vestida de sarcasme que només exposa, no valora i tampoc no sermoneja al voltant d’aquest criminal real argentí. Una perla que representarà Argentina als Premis Oscar i amb la que, ben segur, passareu una bona estona.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies