"Jo tenia deu oliveres" de Josep Masanés
8Valoració
Puntuació dels lectors: (1 Vot)
9.9

A “Jo tenia deu oliveres” l’acció transcorre a Síria. A través del ulls de la Dalita vivim el començament de la guerra. Josep Masanes construeix una novel·la sobre l’esperança contra tota esperança. La lluita per no perdre el més important.

Alep, 2011. La Dalita és una dona feliç. S’ha casat amb l’home que estima, té una bona feina, dos fills preciosos que l’il·luminen els dies i les nits. Però l’esclat de la guerra ho canviarà tot. Haurà de lluitar i adaptar-se dia a dia per mantenir una espurna de l’antiga felicitat, per conservar allò més preuat.

“Jo tenia deu oliveres” és la novel·la amb la que Josep Masanés va guanyar el XIX Premi Vila de Lloseta, publicada a El Gall Editor. Una història en temps de guerra que ens endinsa en la guerra de Síria de la mà de la Dalita, una mestra que passa de tenir-ho tot, fins i tot les deu oliveres que sempre havia volgut tenir, a no tenir res… o millor dir, només tenir por de què la següent bomba se l’endugui a ella i als seus fills a l’altre molt.

De la mà d’aquesta dona i també la de l’Aram, el seu marit, des del front, Josep Masanés desgrana dia a dia, detall per detall tot el que van perdent de mica en mica, com els combatents actuals tenen mòbil, com aferrar-se als veïns, veure la teva ciutat desolada en un no res i acabar pensant que t’és igual el teu país, la teva nacionalitat, l’únic que vols és viure i que la teva família sobrevisqui, un futur per als seus fills en un lloc “net de cicatrius i dolor”.

I la manera d’explicar és austera, de vegades quasi telegràfica, punt per punt, però amb la virtut de ser molt gràfic i molt versemblant. “Jo tenia deu oliveres” transmet perfectament el que ha de suposar veure trastocada la teva vida per un conflicte bèl·lic com aquest, anar perdent de mica en mica, que la vida d’abans se’t desdibuixi fins que ja no la recordis, ni t’importi perquè el que encara pots perdre és el més important: l’amor dels seus. I amb tot el dolor, impotència i mort associades, “Jo tenia deu oliveres” és una novel·la sobre l’esperança contra tota esperança.Editorial: El Gall Editor
Web editorial
ISBN: 978-84-16416-42-4
Pàgines: 150
Preu: 15 €


Una resposta

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies