"La novia gitana" de Carmen Mola
8Valoració
Puntuació dels lectors: (0 Vots)
0.0

«A Madrid es mata poc», li deia al jove sotsinspector Ángel Zárate el seu mentor a la policia; «Però quan es mata, no té res a envejar a cap ciutat del món», podria afegir la inspectora Elena Blanco, cap de la Brigada d’Anàlisi de Casos, un departament creat per resoldre els crims més complicats i abjectes. Ells dos són els protagonistes de “La novia gitana”, el primer llibre de la misteriosa Carmen Mola publicat per Alfaguara. Un thriller amb tots els ets i uts.

Susana Macaya, de pare gitano però educada com paia, desapareix després de la seva festa de comiat de soltera. El cadàver és trobat dos dies després a la Quinta de Vista Alegre del madrileny barri de Carabanchel. Podria tractar-se d’un assassinat més, si no fos pel fet que la víctima ha estat torturada seguint un ritual insòlit i atroç, i que la seva germana Lara va patir la mateixa sort set anys enrere, també en vigílies del seu casament. L’assassí de Lara compleix condemna des de llavors, de manera que només hi ha dues possibilitats: o algú ha imitat els seus mètodes per matar la germana petita, o hi ha un innocent empresonat.

Per això el comissari Rentero ha decidit apartar Zárate del cas i encarregar a la veterana Blanco, una dona peculiar i solitària, amant de la grappa, el karaoke, els cotxes de col·leccionista i les relacions sexuals en tot terrenys. Una policia vulnerable, que es manté en el cos per no oblidar que en la seva vida hi ha un cas pendent, que no ha pogut tancar.

Investigar a una persona implica conèixer-la, descobrir els seus secrets i contradiccions, la seva història. En el cas de Lara i Susana, Elena Blanco ha de treure el cap per la vida d’uns gitanos que han renunciat als seus costums per integrar-se en la societat i a la d’altres que no l’hi perdonen, i aixecar cada vel per descobrir qui va poder venjar-se amb tanta acarnissament de les dues núvies gitanes.

La misteriosa Carmen Mola, un pseudònim que no ha fet entrevistes ni promocions i no se sap qui s’hi amaga al darrera, irromp amb força amb la seva primera novel·la. Un thriller addictiu, cruel, sòrdid, no apte per públics sensibles, que atrapa des del minut zero i ens endinsa en una unitat policial que s’encarrega de casos especialment complicats.  En aquest primer llibre, i n’hauran més, ens presenten Elena Blanco, un personatge turmentat, complex però interessant, el seu equip del BAC i algunes de les altes esferes policials. En paral·lel, una història del passat que ens explicarà (al seu temps) molt del perquè d’aquests crims.

Mola sap descriure sense estalviar detall el mètode escabrós que s’emporta a les germanes Macaya. I sí, fa cosa, però és allò que a una certa mena de lectors de thrillers ens fascina també, malgrat morir de fàstic. Els amants d’aquest gènere trobaran en “La novia gitana” un llibre amb tots els estereotips, topismes i tipismes del thriller: el poli rebel, el matón, la hacker, el de la científica i, sobretot, aquesta protagonista forta, d’hàbits curiosos i terriblement turmentada.

Encara que l’he llegit d’una tirada i cap el final t’hi quedes enganxat que només pots continuar llegint per desentrellar el cas, també hi ha moments que la trama podria avançar més ràpid i deixar de repetir fets i pensaments que ja hem llegit més d’un cop. Amb tot també us dic que si Carmen Mola continua amb els casos d’Elena Blanco, i de la manera que acaba aquest llibre sembla que així serà, allà em tindreu preparada per comprar-lo.Editorial: Alfaguara
Web editorial
ISBN: 9788420433189
Pàgines: 408
Preu: 19.90 €


Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X