Aquest dilluns, a les 21.55, TV3 estrena una nova sèrie, “Si no t’hagués conegut”. Produïda amb la col·laboració de Diagonal TV, Sergi Belbel crea una història d’amor i el dota d’un toc de ciència-ficció. Així TV3 s’atreveix amb un gènere i amb uns efectes especials que, habitualment, no se li donen bé. Però i si aquest cop li ha sortit bé?

Si no t'hagués conegut

Belbel, Derqui, Sampietro…

La idea de la sèrie “Si no t’hagués conegut” va néixer al cap de Sergi Belbel de manera simultània a una obra de teatre que es va representar als teatres de Madrid. La ficció televisiva li ha permès ficar-se dins del personatge d’una manera més extensiva que el temps i l’espai limitat que li oferia un escenari, explicava Belbel en la presentació de la sèrie. “Et permet agafar una història, que podria ser una obra teatral, i multiplicar-la com fa la sèrie. La idea ha estat crear una història que pogués tenir recorreguts diferents en funció de les opcions que hem anat desestimant al llarg de les nostres vides.”

Kiko Ruiz Claverol, que ja té experiència en sèries de TV3 com “Ventdelplà” i “Kubala, Moreno i Manchón”, és qui dirigeix la sèrie en col·laboració de Joan Noguera. El guió està en mans del mateix Sergi Belbel, en companyia de Cristina Clemente, encarregada del vessant més emocional dels personatges i Roc Esquius, s’ha ocupat del vessant més tècnic del gènere de ciència-ficció. El repartiment de la sèrie està ple de rostres coneguts com Pablo Derqui, Mercedes Sampietro, Andrea Ros, Paula Malia, Montse Guallar, Abel Folk i Sergi López, entre altres.

Si no t'hagués conegut

Sobretot Derqui

Sembla que últimament el veiem en un munt de produccions: “Vida privada”, “Nit i dia”, “Pulsaciones”, “Descalç sobre la terra vermella”. Sense anar més lluny, dimarts passat ell era un dels protagonistes del desenllaç de “La catedral del mar” i centre d’una de les escenes més impactants. Actor solvent, amb cara de bon tio però sempre amb papers on té un costat fosc, Derqui és el gran protagonista de “Si no t’hagués conegut”.
Per Pablo Derqui, la frase “el rodatge ha estat molt intens” no és una exageració. Si la sèrie tingués 100 seqüències, el Pablo n’hauria sortit en 120.

“Quan es va plantejar el projecte era una de les dificultats, els equips de producció han hagut de fer una feina de planificació immensa. Es va pensar, però es va descartar de seguida, que el personatge del Pablo Derqui el fes més d’un actor”, va explicar en una visita a rodatge l’autor de la sèrie, Sergi Belbel. “Hi havia moments del procés de producció que ens dèiem que no podia ser, fins que va aparèixer ell (Pablo Derqui) com una mena de Superman. Tot els dies de rodatge. Totes les seqüències. El punt de vista de la sèrie és seu. No hi ha cap moment que ell no hi sigui.”

Si no t'hagués conegut

El valor de provar coses diferents

La ciència-ficció és sempre caminar per la vora de l’abisme. Si no és fa bé, es nota molt i els fans d’aquest gènere no estan per a bromes. Pels que pensin que l’audiència de TV3 és més aviat de culebrots, els responsables de la cadena pública es defensen. “L’audiència de TV3 és molt variada i cada sèrie ens n’ha portat de nova, de diferent. La de ‘Merlí’ no és la mateixa que la de ‘Cites’, i també deien que ‘Benvinguts a la família’ no feia per a TV3.”

Es pot criticar TV3 per moltes coses, ja ho fan uns i altres, però sempre ha mirat d’innovar, sobretot en aquesta franja dels dilluns que dedica a la ficció de producció pròpia. “Polseres vermelles”,“Cites”, “Merlí”, “Nit i dia”, “El crac”, totes amb trets diferents, han estat ben rebudes per critica, ben rebudes per l’audiència i han trobat el seu espai en plataformes com Netflix (“Merlí” actualment és una bomba a Llatinoamèrica), fins i tot, s’han adaptat en altres països com és el cas de “Polseres vermelles” amb una versió nord-americana (que sí, li faltava ànima i va tenir una única temporada).

Si no t'hagués conegut

Una història d’amor amb un toc de ciència-ficció

“Pot haver-hi tants universos diferents com opcions no triades a la vida”, aquesta frase va inspirar Belbel. Això és el que passa a “Si no t’hagués conegut“. L’Eduard (Pablo Derqui), un home de negocis de mitjana edat, casat feliçment amb l’Elisa (Andrea Ros) i pare de dos fills, veu com la seva vida fa un gir inesperat: una desgràcia que ell mateix provoca de manera indirecta el colpeix brutalment. Però a l’Eduard, de la mà d’un personatge clau interpretat per Mercedes Sampietro, se li oferirà l’oportunitat d’entrar en universos paral·lels diferents en funció de decisions o opcions de la vida que ell ha anat desestimant.

Si no t’hagués conegut” no deixa de ser una història d’amor intensa, d’igual a igual entre l’Eduard i l’Elisa, que proposa a l’espectador un joc: pensa en el teu recorregut vital i planteja’t on t’haurien portat les opcions que has desestimat, si haguessis pres la decisió contrària. Un tema molt universal.

Si no t'hagués conegut

Nosaltres ja l’hem vist i està força bé

El primer capítol és introductori, explica un drama, i a això ja hi està acostumat l’espectador de TV3. Però al final arriba el moment del toc de ciència-ficció que tant s’ha anunciat. Si sou habituals de les sèries de TV3 sabreu, perfectament, que no se li donen bé els efectes especials. Només cal recordar el vaixell en flames de “Nissaga de poder”. Però vist el primer capítol, que es va poder veure també a la Sala Tramuntana del Festival de Sitges, he de dir que la part de ciència-ficció està molt ben resolta. No és un gran desplegament d’efectes especials però l’opció triada compleix les expectatives i no grinyola. També s’ha de destacar que la interpretació de Derqui en aquest primer capítol és el més destacat. Està realment fabulós.

La sèrie és un joc d’anar cap aquí, cap allà, en el temps, present i passat, i triar un altre camí, amb l’amor com a motor de tot. L’espectador serà testimoni de respondre una pregunta que ens hem fet tots, alguna vegada: “I si…?”. Si hagués fet això, si hagués anat, si hagués triat allò altre, si hagués parat, si hagués continuat…. L’Eduard, el personatge de Pablo Derqui, tindrà l’opció de veure com seria la seva vida si hagués triat opcions que en el seu moment va descartar.

Amb 10 capítols, no 13 com és habitual a TV3 perquè Belbel no ha volgut allargar el xiclet (i és d’agrair), “Si no t’hagués conegut” no deixa de ser un drama romàntic, diferent, però al que se li ha de donar una oportunitat.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X