Ed Harris ha pres el testimoni a Peter Weir i s’ha convertit en el focus mediàtic del Festival, en una jornada en que el públic de Sitges s’ha rendit a l’encant de l’actor en una multitudinària trobada. A més, s’ha projectat “Halloween (La noche de Halloween)”–l’esperada seqüela de la pel·lícula de culte signada per John Carpenter– i s’ha celebrat la presentació de “70 Binladens”, amb el seu director Koldo Serra i gran part de l’equip artístic.

També ha estat el dia en que el youtuber Ismael Prego (Wismichu) ha tingut el seu moment de glòria en el Festival durant la presentació del seu primer treball com a director,”Bocadillo”. Una pel·lícula on una mateixa escena es va repetint un cop i un altre i que ha provocat que el públic de la sala cridés que volia que li retornessin els diners de l’entrada.

Halloween (La noche de Halloween)

Han passat quaranta anys des que Laurie Strode es va salvar per un pèl de Michael Myers i ara ella només fantasieja que el psicòpata emmascarat s’escapi del centre de detenció per poder matar-lo d’una vegada. Per desgràcia per a la bona de la Laurie, la seva fantasia es torna realitat i, ara, Michael corre lliure. La reina del crit Jamie Lee Curtis i el mestre John Carpenter sumen el cineasta David Gordon Green a la causa.

Halloween (La noche de Halloween)

Fa quaranta anys Jamie Lee Curtis salvava la vida davant el psicòpata Michael Myers a la mítica “La noche de Halloween.” Durant aquest temps l’assassí ha estat imaginant la venjança perfecta reclòs en un centre de detenció, però ella també somia en passar-li comptes al psicòpata que li va canviar la vida. Enguany, l’un i l’altra han estat protagonistes del reboot de la saga que ha realitzat David Gordon Green. “Halloween (La noche de Halloween)”, que té com a productors executius l’actriu Jamie Lee Curtis i el mestre del terror John Carpenter, s’ha pogut veure a la Secció Oficial fora de concurs.

A aquesta nova pel·lícula protagonitzada per l’home de la màscara, Michael Myers, li costa molt, massa, d’arrencar. Se li nota el respecte de la seva predecessora, potser massa, queda lastrada i no s’acaba de deixar anar. Té alguna mort memorable, però el que tothom espera, que és l’enfrontament entre Laurie i Myers triga d’arribar i queda curt.

El millor de tot, sens dubte, és l’empoderament del personatge de Jamie Lee Curtis. Està molt bé, donat que les dones són les víctimes majoritàries d’aquests psicòpates que, de tant en tant, alguna els acabi fotent un cop de peu al cul ben donat. Amb tot el retorn de Michael Myers podria haver estat molt més memorable.

El ángel

Basada en fets reals, arriba a Sitges la pel·lícula que ha revolucionat la taquilla argentina. Buenos Aires, 1971: Carlitos és un adolescent de rostre angelical, amb uns encants que li permeten obtenir tot el que vol. A l’institut, coneix Ramón, i junts formen un duo perillosament encantador, que roba i menteix. Aviat, matar es converteix en una forma de comunicar.

El ángel

El seu director, Luis Ortega a signar “Caja negra”, la seva primera pel·lícula, als dinou anys, quan estudiava a la Universidad del Cine de Buenos Aires. També ha dirigit “Monobloc” i “Lulú”, i va presentar “El ángel” a Canes, una pel·lícula que arriba produïda i apadrinada per els germans Almodóvar.

En total, es creu que Carlos Robledo va cometre més de quaranta robatoris i onze homicidis. Avui, després de més de quaranta-cinc anys a la presó, és el pres que més temps porta a la presó en la història d’Argentina. A causa de la seva aparença angelical, la premsa el va anomenar “L’àngel de la mort”.

Toto Ferro és l’actor que posa rostre a aquest àngel tan desinhibit en l’art de matar com el mateix Myers i el dota d’un desvergonyiment simpàtic que el fa atractiu, malgrat el que fa. Al seu costat Chino Darin, el seu soci i obscur objecte de desig. El resultat és una pel·lícula amb ritme, distreta, de divertit humor negre, desvergonyida, amb una banda sonora musical molt almodovariana i un protagonista de gran carisma. Una perla que representarà Argentina als Premis Oscar.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies