Peter Weir ha estat la gran estrella del dia al Festival. El realitzador australià, després de la seva trobada amb la premsa, ha assistit al costat de l’actor Ed Harris a la presentació de la pel·lícula “El Show de Truman” al Prado. Per la tarda, el director ha recollit el Gran Premi Honorífic davant l’ovació de tot l’Auditori, just abans de la projecció de la cinta nord-americana “Overlord”. També han destacat avui l’estrena mundial de “Superlópez” i la projecció d’”El año de la plaga”. Nosaltres, però, hem començat el dia amb “Keepers”, una altra proposta de la secció oficial.

Keepers

Tres faroners arriben a una illa abandonada. Thomas, James i Donald comencen les seves rutines, fins que passa quelcom d’inesperat: topen amb una cosa estranya, una cosa que no és exactament el que un faroner hauria de vigilar. La situació es complicarà quan albirin un vaixell que podria tenir totes les respostes.

Keepers

Kristoffer Nyholm ha treballat per a Lars Von Trier, i ha dirigit videoclips, publicitat, curts, documentals i diverses sèries de televisió, entre les quals destaquen “Taboo” i “The Killing”.

“Keepers” és un thriller psicològic, dramàtic i molt sobri basat en una llegenda de misteri de les illes Flannan. La seva localització en una illa on hi ha un far recordarà als que l’hagueu vist “La pell freda”, però en aquest cas no tenim cap element sobrenatural. Un acte violent i la cobdicia és el que trenca l’ànima dels tres protagonistes en un duel interpretatiu que és el millor de la pel·lícula, que peca en alguns moments de lenta. Peter Mullan i sobretot Gerard Butler estan increïbles en aquesta producció crua i d’argument senzill però sòlid.

El año de la plaga (The year of the plague)

El bestseller de Marc Pastor per fi arriba a la gran pantalla. Víctor no comprèn per què es va fer treballador social: ell, que odia la gent, que tanca casa seva amb cadenat. Amb un caràcter tan esquerp, li resulta impossible superar la ruptura amb Irene, un tema que el preocupa… tant com una sèrie de fets misteriosos que castiga la ciutat i que forçarà Víctor a convertir-se en heroi inesperat.

El año de la plaga

La producció catalana “El año de la plaga” –adaptació de la novel·la de Marc Pastor– i dirigida per Carlos Martin Ferrera, s’ha presentat en la Secció Oficial, en una projecció a la que han assistit el seu director, les actrius, Sílvia Abril i Miriam  Giovanelli, i també l’actor Ivan Massagué. El director ha aprofitat la roda de premsa per confessar que “vaig descobrir la novel·la fa set anys en una llibreria. Després de llegir la sinopsi vaig pensar que era una excel·lent història per poder fer una pel·lícula”. Carlos Martín Ferrera va estudiar direcció cinematogràfica i va dirigir diversos curts abans de debutar al llarg amb “Zulo”, que li va valer una menció especial del jurat de Sitges.

“El año de la plaga” té molts problemes sobretot quan mira de posar-se èpica i més sentimentaloide, amb un humor que funciona a mig gas, el mateix que la trama en global. En cap moment provoca sensació de perill o incertesa del que pot passar als seus protagonistes. Estem doncs davant d’una pel·lículeta, sense més, amb un aire de sèrie B que pots veure amb una mica més de carinyo si has llegit el llibre i recordes que el prota i el seu creador són tan o més frikis que tu.

Álex de la Iglesia

Els premis Méliès d’or

El Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ha acollit avui la cerimònia d’entrega dels premis Méliès d’or. “Climax”, la nova cinta de l’argentí Gaspar Noé, projectada en la segona jornada del certamen, ha estat escollida en la categoria de llargmetratge, mentre que “Clanker Man”, de Ben Steiner, s’ha emportat el premi al millor curt. A tots dos guardons s’ha afegit enguany la categoria dels Méliès d’or a la trajectòria, que ha rebut un dels amics del Festival: el director Álex de la Iglesia, per la seva aportació al gènere fantàstic. De la Iglesia, en un emotiu discurs, ha explicat Sitges la seva pàtria, no només per les amistats que té amb altres professionals d’anys sinó perquè com aficionat al fantàstic se sent acompanyat i comprès entre tot el públic assistent.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies