Nicolas Cage ha centrat totes les mirades en una frenètica jornada de Festival, dominada també per l’estrena de “Summer of 84”, del director de “Turbo Kid” i la multitudinària Sitges Zombie Walk.

Nicolas Cage

Cage ha despertat la bogeria en el Festival. La roda de premsa plena, els passadissos plens i la catifa vermella també. Tots esperant-lo a ell, Divertit, encantador, carismàtic i una veritable estrella, Cage ha tingut tota mena de detalls amb els seus seguidors: ha signat autògrafs i s’ha deixat fer fotografies. “Sé que estic en un gran Festival; és un honor estar amb tots vosaltres”, ha comentat l’actor nord-americà, que va enamorar al públic amb el personatge de Sailor, a “Corazón salvaje”, pel·lícula de culte de David Lynch.

Nicolas Cage

Nicolas Cage ha recollit el Gran Premi Honorífic de mans del director del Festival, Àngel Sala, just abans de la projecció de “Mandy”, la pel·lícula que ha presentat el seu director, Panos Cosmatos. “Mandy” és un impactant film d’acció i venjança amb una estètica enlluernant. L’actor ha parlat dels referents que li han servit per donar vida a Red Miller, el protagonista de la pel·lícula de Cosmatos: “Vaig descobrir l’expressionisme alemany gràcies al meu pare, i puc dir que forma part de mi. És en cintes com Mandy quan puc deixar sortir la influència que he rebut de les imatges de Metropolis, Nosferatu o El gabinete del Doctor Caligari”.

Mandy

Red Miller ha trobar l’amor amb Mandy, una dona fascinant. Quan el líder d’una secta irrompi amb els seus monstruosos sequaços a la vida idíl·lica de Red, a aquest no li quedarà cap més remei que jurar venjança.

Fill del cineasta italià George P. Cosmatos, Panos Cosmatos va passar els seus primers anys viatjant per tot el món fins que es va instal·lar a Vancouver. A Sitges va presentar la seva primera pel·lícula, “Beyond the Black Rainbow” i ara ens porta aquesta bizarra “Mandy”, una producció perfecta per a un festival com aquest. Una pel·lícula que està destinada a convertir-se en una de les cintes de gènere rellevants de l’any.

Mandy

“Mandy” no és una pel·lícula fàcil. La primera meitat del film és lenta, surrealista, i al·lucinògena. Però a la segona meitat, des del moment que el personatge de Nicolas Cage decideix, després de veure morir a la seva dona, beure’s una botella d’alcohol de desinfectar vestit amb una samarreta de pijama amb un tigre al pit i en calçotets la pel·lícula es converteix en una bogeria de sang, revenja i humor de l’estil “qui té la serra mecànica més llarga?”. I això, senyores i senyors, és el que desferma la bogeria a la sala de qualsevol passi de Sitges: un grandiós Nicolas Cage rient com un boig amb la cara ensangonada…

Summer of ’84

Els directors canadencs Francois Simard, Anouk Whissell, Yoan-Karl Whissell van conquistar l’audiència de Sitges al 2015 amb la seva divertida Turbo Kid, un Mad Max juvenil que aunava una certa tendresa amb la dosi necessària de violència en aquest Festival,

Ara han tornat enguany amb “Summer of ’84”, una pel·lícula juvenil amb estil retro, sobre la persecució d’un assassí en sèrie per part d’un grup d’amics. Un film molt a l’estil “Goonies”, “Super 8” o, com no, la sèrie de televisió “Stranger things”.

Summer of 84

Davey i la seva colla es disposen a investigar el misteriós assassí de Cape May, però, què passarà quan esbrinin que el principal sospitós és un policia veí de Davey?

La nostàlgia pel cinema dels vuitanta està donant un munt de productes. “Summer of ’84” no se n’amaga: bicicletes, nomenar el mateix Spielberg o utilitzar alguna cançó de la banda sonora de “Karate Kid”. En aquest cas comença com una pel·lícula d’aventures però va evolucionant en un thriller amb el seu assassí en sèrie recalcritant. Un retro-thriller, potser no tan sorprenent com era “Turbo Kid”, que parla de la pèrdua de la innocència aquest cop viatjant a l’Amèrica de Reagan.

Envía una resposta

La teva adreça de mail no es publicarà

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal d'oferir la millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment a l'acceptació de les mencionades cookies i de la nostra política política de cookies, fes click a l'enllaç per més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies
X